• Haberler
  • Edirne
  • Annelik ve Babalık Rolleri konulu seminer düzenlendi

Annelik ve Babalık Rolleri konulu seminer düzenlendi

Edirne Müftülüğü tarafından 'Baba Okulu' semineri gerçekleştirildi. İkincisi gerçekleştirilen seminer 'Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri' konusu ele alındı.

Annelik ve Babalık Rolleri konulu seminer düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Edirne İl Müftülüğü tarafından ikincisi düzenlenen ‘Baba Okulu’ semineri Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'nin katılımıyla "Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri" başlığıyla gerçekleştirildi.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Yoğun bir programı olduğunu bildiğim ancak yine de her işini bırakarak bize seminerlerini sunmak için gelen Prof. Dr. Saffet Köse hocamıza ayrıca şükranlarımı sunarım. Güçlü bir toplum ancak güçlü bir aile ile tesis edilebilir. Bu açıdan bugünkü seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum”

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Saffet Köse, ailenin temeline değindi. Aile kavramının önemini anlatan Köse, “Bu ahir zamanda çocuklarımızı ve kendimizi kurtarmanın yolu, birbirimize örnek olarak sahip çıkmaktır. Çünkü unutmayın ki çocuk anne-babayı taklit eder. Çocuğun bir diğer özelliği de yorumlamadan kabul etmesidir. Unutmayalım ki peygamberler bile çocuklarıyla imtihan edilmişlerdir. Efendimiz'in (s.a.s.) davranışları bize bu konuda çok güzel örnektir. O çocuklarını namaza bizzat kaldırmıştır. Yani anne-baba bir çocuk için vazgeçilmezdir. Bir de ailelerin yıkılmasına en büyük sebep ilgisizliktir. Eşler birbirleriyle ilgilenmezler, evlerine iş götürürlerse yuvalar çabuk dağılır" şeklinde konuştu.

Seminerin ardından İl Müftüsü Başoğlu, konuşmalarından dolayı Köse'ye teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Seminere kurum amirleri, STK başkanları, görevliler ve vatandaşlar katıldı.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN