• Haberler
  • Edirne
  • Altun, 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez'

Altun, 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez'

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde asistan doktorun, vefat haberini verdiği hastanın yakını tarafından darp edilmesi sonrası sağlık çalışanları, sağlıkta şiddeti protesto etti.

Altun, 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlıkçılara yönelik şiddet Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun düzenlediği eylem ile protesto edildi. 

Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, şiddetin son bulmasını istediklerini aktararak basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söyleyen Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, “ olay ile ilgili adli ve idari sürecin takipçisiyiz. Sağlıkta şiddetin hem toplum sağlığı, hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdit. Bununla mücadele edilmesi gerekiyor. Meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz. Güvenli çalışma ortamları ve etkili bir sağlıkta şiddet yasası istiyoruz.” Dedi.

Altun, Türkiye’de sağlıkta şiddet konusunun kanayan yara haline geldiğini belirtti.

Sağlıkta şiddet hem toplum sağlığı hem de çalışan sağlığı için büyük bir tehdit olduğunu ve mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Altun,  Türk Tabipleri Birliği ve Edirne Tabip Odası olarak toplumun sağlık hakkını iyi hekimlik değerleriyle koruyacaklarını dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan kadın asistan doktoru darp ettiği gerekçesiyle ev hapsiyle cezalandırılan zanlı itiraz üzerine çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar