• Haberler
  • Edirne
  • Geleceğin müzisyenleri Edirne Müzik Akademisi'nde  yetişiyor

Geleceğin müzisyenleri Edirne Müzik Akademisi'nde  yetişiyor

Edirne'de geleceğin müzisyenleri Valilik öncülüğünde kurulan Müzik Akademisi'nde yetiştiriliyor. Öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yunus Sezer, Çocuklarımızın okul dönemindeki akademik başarılarının yanında sanat, spor ve kültürel alanlarda kendilerini yetiştirmelerini istiyoruz' dedi.

Geleceğin müzisyenleri Edirne Müzik Akademisi'nde  yetişiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de, Valilik öncülüğünde kurulan Edirne Müzik Akademisi'nde geleceğin müzisyenleri yetiştiriliyor. Edirne Valiliği Müzik Akademisi yetenekli öğrencilere kapılarını açtı. Kentte yapılan yetenek taramasında müzik konusunda kabiliyetli oldukları tespit edilen 135 öğrenci, Edirne Müzik Akademisinde oluşturulan 5 atölyede ses ve enstrüman eğitimleri almaya başladı.

"ÖĞRENCİLER SERVİSLE ALINIP SERVİSLE EVLERİNE BIRAKILIYOR"

Ses ve enstrüman eğitimleri 5 farklı atölyede gerçekleşiyor ve haftanın 5 günü 2 saat gerçekleştiriliyor. Öğrencilerden bazıları ses, bazıları ise müzik aleti çalmayı öğreniyor. Öğrencileri kötü alışkanlıklardan korumak için başlatılan proje öğrencilerin dikkatini çekiyor.

Müzik akademisine girmeye hak kazanan dezavantajlı öğrenciler evlerinden servisle alınıyor. Servisle evlerine bırakılıyor. Kısa sürede öğrenci ve velilerden tam not alan akademinin ikincisinin de kurulması planlanıyor.

Öğrencileri ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, çalışmaları yerinde inceleyerek öğrencilerle sohbet etti.  Öğrencilerin hem kendi gelişimlerini sağlamalarını, hem de güzel kabiliyetler kazanarak bu akademiyi tamamlamalarını hedeflediklerini belirten Vali Sezer, öğrencilerin kişisel gelişimi için böyle bir proje yaptıklarını ifade etti.

" VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMELERİNE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİK"

Hem boş zamanlarını akademide değerlendirmeleri ve hem de kendi gelişimleri adına güzel kabiliyetler kazanarak buradan ayrılmalarını istediklerini aktaran Vali Sezer, "Çocuklarımız okul dönemini akademik başarılarıyla beraber, sportif ve kültürel alanlarda kendilerini geliştirsinler istiyoruz. Dezavantajlı bir mahallede buna başladık. Edirne’de yetenek taraması yaptık şu anda burada 200’e yakın öğrencimiz var. Hangi enstrümanı öğrenmek istiyorlarsa ona göre profesyonelce ayrıştırma yapılarak branşlara ayrıldı. Şu anda müzik akademisi yaklaşık 130 yıllık tarihi binada faaliyet gösteriyor” Dedi.

Projenin başlamasıyla velilerden yoğun talepler aldıklarını vurgulayan Vali Sezer, kısa zamanda 2. Akademinin açılması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendirdiklerine değinen  Sezer, “Bugün 3 bin kadar öğrencimizi spora yönlendirdik. Müzik branşında da aynı şekilde çocuklarımızın enstrüman öğrenmesini, kendilerini bu alada geliştirmelerini istiyoruz.Onlarda çok mutlular biz de mutluyuz. Çocuklarımızı okul sonrasında okullarından alıyoruz servislerle buraya gelip eğitimlerini alıyorlar ve burada çocuklara yemek hizmeti de veriyoruz. Ardından çocukları kurs sonrasında evlerine bırakıyoruz. Vakitlerini sokakta geçirmesinler kendilerine katkı sunacak kurslarla kendilerini geliştirsinler istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ