Aksal, 'Edirne'nin temel belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı var'

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek yerel seçim sonucunu değerlendirdi. Halkın tercihine saygı duyduklarını belirterek seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Aksal, Edirne'nin temel belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Aksal, 'Edirne'nin temel belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, il başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Halk buluşması programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksal, 2024 yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Edirne’nin temel belediyecilik hizmetlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aksal, AK Parti’nin seçimlerden ders çıkaran bir parti olduğuna değindi.

Edirne'nin yararına olacak her proje ve çalışmaya destek vermeye ve çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Aksal, Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın’ı arayarak tebrik ettiğini söyledi.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da doğru yapılan işlere her zaman destek olacaklarını aktaran Aksal, "Edirne Belediyesini Cumhur İttifakının almasını isterdim. Çok güzel işler yapardık ama Edirneliler dedi ki ‘Biz tercihimizi bu yönde kullanıyoruz.’  Vatandaşın verdiği karara yapacak bir şey yok. Saygı duymaktan başka bir şey yok. Filiz Hanıma telefon ettim hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Onun siyaset hayatı da yeni başladı. Hizmet edecektir.” ifadelerine yer verdi.

"Yolun, kaldırımının yapılması, suyunun içilebilir ve temiz bir şekilde akması lazım"

Edirne’ye güzel işler yapılmasını temenni eden Aksal, "Bizim bir tane hedefimiz var. Genelde ülkeye hizmet etmek ama ben Edirne milletvekiliyim bizim birinci derdimiz Edirne’ye hizmet etmek. Edirne’ye hizmet eden, çivi çakan herkesten Allah razı olsun. Sandıktan ne çıkıyorsa bizim başımızın üzerinde. Sandıktan ne çıktıysa, milletin iradesi ne ise bizim söyleyecek sözümüz yok. Edirne’ye inşallah çok güzel işler yapılır. Kazanan Edirne olsun kişiler gelip, geçiyor. Ama değişmeyen bir şey var; hizmet. Bugün baktığımızda kentin belediyecilik anlamında hizmete ihtiyacı var. Yolunun yapılması lazım, kaldırımının yapılması lazım, suyunun içilebilir temiz bir şekilde akması lazım" şeklinde açıklamada bulundu.

Gönüllere girmenin de çok önemli olduğunu ifade eden Aksal, "Hepimiz değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Artılarıyla, eksileriyle örneğin çok iyi hizmet yaptığımız yerler var, beklediğimiz oyu alamadık. Hem genel siyaset olarak, hem yerel siyaset olarak oturup bunları değerlendireceğiz. Ak Parti her zaman seçimlerden ders alan bir partidir. Seçimleri değerlendiren bir partidir” dedi.

“Yerine getirilmeyen vaatlerin de takipçisi olacağız”

Yerine getirilmeyen vaatlerin ve eksik işlerin takipçisi olacaklarını vurgulayan Aksal, "Yapılmayan bir şey varsa gündeme getireceğiz. Destek konusunda da her türlü desteği veririz. Ben de burada yaşıyorum. Yolunun yapılmasını, çeşmelerden sağlıklı su akmasını istiyorum. Bunların takipçisi olacağız" dedi.

Keşan Belediyesi'ne asılan borçlarla ilgili afişe ilişkin soruları da yanıtlayan Aksal,  "Hangi belediye olursa olsun bunu asan AK Parti belediyesi de olsa doğru değildir. Ha bu paralar nereye harcanılmış? Belediyenin alacağı, tahsil edemediği alacaklılar mı var? Yani bir muhasebe hesabı yapılması lazım. Yani hangi parti olursa da olsun, hesap verilebilir olması lazım. Vatandaşa hesap vermesi lazım. Yanlış yapan, hangi belediye olursa da olsun ister CHP'li belediye olsun, ister AK Partili belediye olsun. Sadece Keşan Belediyesi'ne asılanla yorum yapmamız bugün için çok yanlıştır. Her şey bir ortaya çıksın. Sonuçta yanlış da varsa yargı yolu da açıktır. Yargıya giderler" ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar