• Haberler
  • Edirne
  • Akdağ, 'Sorunları bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz'

Akdağ, 'Sorunları bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz'

Her yıl düzenlediği Uluslararası Edirne Maratonu ile tanınan Önder Akdağ, Barutluk Mahallesi'nden ayrılarak Kurtuluş Mahallesi ismini alacak mahalle için muhtar adayı oldu. Bölgenin sorunlarını iyi bilen ve çözüm odaklı bir yaklaşımla göreve talip olan Akdağ, projeleri ve ekibiyle birlikte sorunların üstesinden gelmeye hazır olduklarını belirtti.

Akdağ, 'Sorunları bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Önder Akdağ, aza adayları ile birlikte kentte bir kafede toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda adaylığını ve projelerini duyuran Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Önder Akdağ, kendisini ve aza adaylarını tanıtarak basın açıklamasında bulundu

Toplantıda projelerinden bahseden Akdağ, yarınlara nitelikli mahalle bırakmak için bütün sorunları çözüme kavuşturacaklarına değindi.

Yeni ismiyle Kurtuluş Mahallesi’nde adaylık sürecinin başladığını belirten Akdağ, “Kadim şehir Edirne’nin yeni mahallesi Kurtuluş Mahallesinde adaylık sürecimiz başladı. Edirne’de büyük mahalleler bölündü burasıda Barutluk Mahallesi’nden bölünen yeni bir mahalle. Biz de bu mahallede yaşayan insanlar olarak sürecin içerisinde yer almak istedik. Mahallemizde yapılacak çok iş var. Yarınlarımıza ve çocuklarımıza spor alanlarıyla, sosyal alanlarıyla daha yaşanabilir daha nitelikli mahalle bırakmak adına bu gayreti göstermek için köprü görevi gören kurumlarla yerine getirebilmek için bu göreve talip olduk.” Dedi.

Sorunların kaynağını tespit ettiklerini söyleyen Akdağ, “ Biz ortak akla inanan ekiple yola çıkıyoruz. Aza ekibimiz gerçekten mahallede oturan, bölgeye hakim ve mahallenin ortak sorunlarını bilen kişiler. Biz sorunların kaynağını tespit ettik ve çözümlerine muhtar adayı olmadan önce başladığımız işler var.” şeklinde konuştu.

Akdağ, çocukların geleceği için nitelikli bir yaşam alanı oluşturmanın vatandaşlık görevleri olduğunu belirtti.

Mahallenin sorunlarını çözmek için aday olduğunu dile getiren Akdağ, “Önümüzdeki süreçlerde sahadaki çalışmalarımızı paylaşacağız. Sorunları bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz. Bunun için gerekli çaba ve gayreti göstereceğiz. Bütün mahalle sakinlerimizi bu süreçte yolu birlikte yürümeye davet ediyoruz. İnşallah seçimlerde de istenilen sonuçlar çıkarsa bu mahallenin sorunlarını çözmek için talibiz. Ortak yaşam alanlarımızla ilgili sorunlarımız var. spor alanlarımız, kreş ve Pazar yerimiz yok. Yollarla ilgili sorunlarımız var. Bu sorunların hepsi önceliklerimiz arasında.” İfadelerini kullandı.

“KADINLARA YÖNELİK KOOPERATİF ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”

Kadınların aile bütçesine katkı sağlayacakları çalışmalar yapacaklarını aktaran Akdağ, “İlk yapacağımız iş Pazar başladığı zaman mahallemizde ikamet eden kadınlara yönelik, evlerinde ürettiği ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlayacağı bir günü mahallemizde bulunan kadınlara tahsisini sağlayacağız. Ayrıca özellikle kadınlara yönelik kooperatif çalışması yapıyoruz. Bu çalışmanın alt yapısı hazır. Ülkemizde örnekleri çok fazla mahallemiz de bunların hepsini yapacağız.” Dedi.

Akdağ, geçen seçimlerde 4 bin civarında seçmen olduğunu ama bu yıl seçmen sayısının yaklaşık 9 bin civarında göründüğünü ve yeni yerleşim yeri olduğundan dolayı seçmen sayılarının daha sonraki süreçlerde kesinleşeceğini belirtti.

Toplantının ardından Kurtuluş Mahallesi’ne fidan diken Akdağ, “projelerimizden biri mahallemizi yeşertmek. Vatandaşlarımız daha rahat nefes alabilmesi için fidan dikmeye devam edeceğiz. Adaylığımı ilk fidanı aza ekibimle dikerek duyuruyorum.” Dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ