AK Parti'ye Edirne'de Rekor Katılım Toplam Üye Sayısı 48 bin 572'ye Ulaştı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, partisinin üye sayılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı İba, parti teşkilatının yeni katılımlarla birlikte önemli bir ivme yakaladığını söyledi. İba, Edirne genelinde son dönemde 4 bin 581 kişinin AK Parti'ye üye olduğunu belirterek, toplam üye sayısının 48 bin 572'ye yükseldiğini açıkladı.
Basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan İba, elde edilen tablonun teşkilat çalışmasının sahadaki karşılığını net şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. AK Parti’nin her zaman milletin içinden doğmuş bir hareket olduğunu vurgulayan İba, “Edirne’de yeni katılan 4 bin 581 yol arkadaşımızla birlikte daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu tablo, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Edirne’de vatandaşlarımızın taleplerini ve beklentilerini merkeze alarak çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Yeni üyelere “hoş geldiniz” diyerek sözlerine devam eden İba, bu süreçte yoğun emek harcayan teşkilat mensuplarına da teşekkür etti. Mahalle başkanlarından kadın ve gençlik kollarına, belediye ve il genel meclisi üyelerinden saha ekiplerine kadar herkesin bu başarıda payı olduğunu dile getiren İba, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Toplantıda söz alan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da AK Parti’nin sahibi ve gücünün kaynağının millet olduğunu belirtti. Aksal, “AK Parti, bu aziz milletin kurduğu ve büyüttüğü bir harekettir. Türkiye genelinde her geçen gün artan üye sayımız, milletimizin bize olan güveninin açık göstergesidir. Diğer siyasi partilerin hayal dahi edemeyeceği rakamlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu da gösteriyor ki milletin umudu hâlâ AK Parti’dir. Gelecek, AK Parti vizyonundadır.” ifadelerini kullandı. Aksal, Edirne teşkilatını da elde edilen başarıdan dolayı tebrik etti.
AK Parti Edirne İl Teşkilat Başkanı Rasim Özgün ise 2025 yılının Edirne’de yalnızca projeler ve yatırımlarla değil, aynı zamanda mahallelerde ve köylerde kurulan samimi ilişkilerle iz bırakan bir dönem olduğunu söyledi. Özgün: “Eser ve hizmet siyaseti anlayışımızla Edirne’ye değer katarken, gönül bağını her zaman çalışmalarımızın merkezinde tuttuk. 2026 yılının ilk günlerinde bu emeğin karşılığını görmek bizler için büyük bir gurur.” dedi.
Yargıtay Başkanlığı’nın 2 Ocak 2026 tarihinde açıkladığı “Siyasi Parti Üye Sayıları” verilerine de değinen Özgün, AK Parti’nin Türkiye genelinde üye sayısını 664 bin 568 kişi artırarak toplamda 11 milyon 543 bin 301 üyeye ulaştığını hatırlattı. Bu artışın Edirne’de de güçlü şekilde hissedildiğini vurgulayan Özgün, “Türkiye genelindeki bu büyük artışın en dikkat çekici yansımalarından biri Edirne’de yaşanmıştır. Bugün itibarıyla il genelindeki üye sayımız 48 bin 572’ye ulaşmıştır.” diye konuştu.
Sadece son dönemde 4 bin 581 kişinin AK Parti ailesine katıldığını belirten Özgün, bu artışın Edirne’de yaklaşık yüzde 10’luk bir büyümeye karşılık geldiğini ifade etti. Ortaya çıkan tablonun tesadüf olmadığını dile getiren Özgün, sahada vatandaşlarla birebir kurulan temasın ve hizmet siyasetinin bu sonucun temel nedeni olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, siyaseti milletle birlikte ve millet için yürütmeyi ilke edindiklerini belirten Özgün, “İl teşkilatımız, kadın ve gençlik kollarımız ile ilçe teşkilatlarımızla birlikte mahalle mahalle, köy köy gezdik. Bu süreci sadece bir üye çalışması olarak değil, bir güven ve aidiyet yolculuğu olarak gördük. Farklı kesimlerden hemşerilerimizi ‘Büyük Aile’ anlayışıyla ortak hedeflerde buluşturduk.” dedi.
Açıklanan rakamların milletin istikrar, güven ve vizyon konusunda tercihini bir kez daha AK Parti’den yana kullandığını gösterdiğini ifade eden Özgün, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne’de halkın beklentilerini siyasetin merkezine koymaya devam edeceğiz. Aramıza katılan tüm yeni üyelerimize hoş geldiniz diyor, bu süreçte emeği olan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Yeşilkurt, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu, ilçe başkanları ile Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Celal Demir katıldı.
Bakmadan Geçme