• Haberler
  • Edirne
  • AK Parti'nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı

AK Parti'nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı

AK Parti Edirne Aday Tanıtım Toplantısı kentteki bir tesiste gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandermir, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını duyurdu.

AK Parti'nin ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte bir tesiste düzenlenen tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in konuşmasıyla devam etti.

Kandemir toplantıda yaptığı konuşmada, “Adayımız İba ile 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız.” Dedi. Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba ile Edirne’de tarih yazacaklarını belirten Kandemir, “5 sene çok yakın çalıştığım, duruşunu, tavrını, tarzını, kuşatıcılığını, şehrine olan sevdasına yakinen şahitlik ettiğim Belgin hanımla biz 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız. Belgin hanım, gerek iş kadını kimliğiyle, gerek şehrine olan sevdasıyla ki, ben Cumhurbaşkanımızla olan hemen hemen bütün görüşmelerine, oralardaki mücadelesine, bu şehir için verdiği mücadelesine ve gayretine şahitlik ediyorum. Belgin hanımla inanıyorum ki biz Edirne'de hizmet etmek suretiyle bir başka kapı aralayacağız. Burada bulunan arkadaşlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve ana kadememizle, milletvekillerimizle, Cumhur İttifakı olarak el ele vereceğiz, hem merkezde, hem ilçelerimizde bu şehre yakışır bir destan yazacağız” dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Kandermir, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını kürsüye davet etti.  

Edirne’ye hizmet için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını söyleyen Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, “Milletin emanetini de ilk günden beri Sayın Cumhurbaşkanımız ve ona bağlı kadrolar, memleketi ihya etmek için, hiç kimseyi, hiçbir bölgeyi ayırt etmeden Batı'da ne varsa Doğu'da da o olsun, Kuzey'de ne varsa Güney'de de o olsun, İstanbul'lu neyi görüyor yaşıyorsa, Hakkârili, Diyarbakırlı, Edirneli, Aksaraylı da onu görsün ve yaşasın diye, hiç kimseyi şehrine veya bölgesine göre, tenine, mezhebine, örtüsüne, gittiği camiye, cemevine göre hiçbir ayrıma tabi tutmadan, yeter ki milletini sevsin, yeter ki vatanını sevsin, yeter ki bu ülkenin insanlarını sevsin, onlara hizmet etmek için bizim için büyük bir şereftir düsturuyla 20 yıldır bu memleketi yönettik.” Şeklinde konuştu.

Yeğin, Cumhur İttifakı olarak hep beraber Edirne’ye en güzel hizmeti sunmak üzere heyecanlı bir kadroyla ve onlara destek vermek üzere bir araya gelmiş binlerce yürekle kente hep beraber hizmet edeceklerini vurguladı.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise Edirne’nin Türkiye için önemine değindi. Kentin Osmanlı’ya bir asır başkentlik yaptığına vurgu yapan Aksal, Edirne’yi hizmet belediyeciliğiyle tanıştıracaklarını aktardı. Aksal, “Edirne yerel yönetim anlamında çok eksik kaldı. AK Parti olarak yerel yönetimde olmamamıza rağmen çokça yatırım ve proje gerçekleştirdik. Biz bu dönem hizmet anlamında geri kalan Edirne’yi AK Belediyecilikle tanıştıracağız.” Diye konuştu.

Programda konuşan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, bugüne kadar birlikte omuz omuza yol yürümekten onur duyduğu, yaklaşık 5 yıldır Edirne’nin her bir köşesinde, her bir mahallesinde birlikte ayak izinin olduğu teşkilat üyeleri ve partililere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

“Sokaklarında hayaller kurduğum kentte belediye başkan adayı olmanın mutluluğunu yaşıyorum"

Halkın gücü ve desteği ile çalıştıklarını aktaran İba, vatandaşların arzu ettiği gibi vazife başında olduklarını ve bundan sonra da daha iyi bir Edirne için çalışacaklarını ifade etti.

Okullarında büyüdüğü, sokaklarında hayaller kurduğu, binlerce anı biriktirdiği, anne olarak çocuklarını büyüttüğü, iş insanı olarak hizmet ettiği Edirne'de bugün Cumhur İttifakı belediye başkan adayı olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını vurgulayan İba, kendisini bu göreve beni layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

"Biriktirdiğimiz bilgi ve tecrübeyi hizmete dönüştürme zamanı"

Daha önceki görevi olan il başkanlığı döneminde de her bir vatandaşla, esnafla, kadınlarla, gençlerle ve yaşlılarla uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduklarını söyleyen İba, "Sorunlarını, beklentilerini dinledik. Şimdi bu biriktirdiğimiz bilgi ve tecrübeyi hizmete dönüştürme zamanı. Şimdi Edirne’yi kadın eliyle güzelleştirme zamanı. Şimdi Edirnelilerin sesine ses, sözüne söz olma zamanı. Şimdi hep birlikte kenetlenerek Edirne’nin kaybolan yıllarını geri getirme zamanı. Biz, gençliğimize, heyecanımıza, tecrübemize, çalışkanlığımıza ve yanımızda olan değerli teşkilatımıza güveniyor ve inanıyoruz. Biz her bir ilçemizin hizmet belediyeciliği ile tanışma vaktinin geldiğine inanıyoruz...

Biz, ilçe ilçe tüm adaylarımızla! Edirne’yi siyasi tartışmalarla ayrıştırmaya değil birleştirmeye adayız. Edirne’yi kalkındırmaya, Balkanların ticaret ve kültür merkezi yapmaya adayız! Edirne'yi birlik ve beraberliğin, huzurun şehri yapmaya adayız! Edirne'yi her bir sokağı ile, yemyeşil, tertemiz bir şehir yapmak için adayız! Her bir vatandaşımızın sesi, soluğu olmak için adayız" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı da Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın öncülüğünde çok çalıştıklarını söyledi.

Kentte adım atmadık yer bırakmadıklarını ifade eden Akıncı, Edirnelilerin hak ettiği hizmete kavuşacağını dile getirdi.

MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu ise teşkilat olarak tüm adayların yanında olduklarına vurgu yaptı. Tokluoğlu: “Tüm belediye başkan adaylarına, kıymetli Belgin İba başta olmak üzere başarılar diyorum. Belgin İba’yı Belediye Başkanı yapmak için durmadan canla başla çalışacağız. Edirne’yi ‘Zillet İttifakı’ndan kurtaracağız.” Dedi.

Edirnelilerin hak ettiği hizmete kavuşacağını dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı da, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın öncülüğünde çok çalıştıklarını söyleyerek Kentte adım atmadık yer bırakmadıklarını aktardı.

Toplantıya, AK Parti Edirne Koordinatörü Seda Gören Bölük, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Ali Okur ve AK Parti MKYK Üyesi Ekrem Görçeker katıldı.

 

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için Cumhur İttifakı’nın Edirne’deki ilçe adayları şu isimlerden oluştu:

ENEZ  -  ABDULLAH BOSTANCI

HAVSA – AYDIN BALKAN

İPSALA – MEHMET KERMAN

KEŞAN – MUSTAFA HELVACIOĞLU

LALAPAŞA – İSMAİL ARSLAN

MERİÇ – YUNUS ATAY

UZUNKÖPRÜ – MUSTAFA RAVALI

İPSALA ESETÇE – CEMAL DENİZ

İPSALA YENİKARPUZLU – UFUK ATALAY

KEŞAN BEĞENDİK – FERAT GÜLVER

KEŞAN YENİ MUHACİR – MUSTAFA TÜRKER

MERİÇ KÜPLÜ – AHMET DALGA

MERİÇ SUBAŞI – GÖKSEL TÜFEKÇİ

UZUNKÖPRÜ KIRCASALİH – SAMET ERTAŞ

KUMRU ÖNGÜN