AK Parti Milletvekili adayları muhtarlarla buluştu

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerine kısa bir süre kaldı. AK Parti Edirne Milletvekili Adayları, AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ülkenin kaderini belirleyecek bir seçimin arifesinde olduklarını vurguladı.

AK Parti Milletvekili adayları muhtarlarla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne Milletvekili adaylarını ve muhtarları buluşturan toplantı ildeki bir restoranda gerçekleştirildi. Devletle millet arasında köprü görevi gören muhtarların seçim sürecinde de büyük öneme sahip olduğuna değinildi. Toplantıda AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'ye kazandırdıklarına vurgu yapıldı.

Toplantıya katılan muhtarlara seslenen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, tek amaçları ve hedeflerinin olduğunu belirterek, bunun Edirne'deki her bir vatandaşa köy köy, mahalle mahalle ve sokak sokak ulaşarak sıkıntılarını çözebilmek  olduğunu ifade etti.

"Hedefimiz, Edirne'mizi daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir kent haline getirmek"

Edirne'yi daha yaşanılabilir, daha huzurlu bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan İba, Son 21 yılda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çok büyük kazanımlar elde ettiklerinin altını çizdi.

Tam bağımsız bir Türkiye hedefi için ulaşımdan teknolojiye, milli savunmadan sağlığa, kısacası her alanda birbirinden önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan İba, bugün de ülkenin kaderini belirleyecek bir seçimin arifesinde olduklarını aktardı.

"Sözlerimizi yerine getirdik"

Ülkenin son dönemde zor bir süreçten geçtiğine değinen Başkan İba, "Pandemi dönemiyle başlayan tüm turizm gelirlerimizi kaybettiğimiz, esnafımızın 2 yıl dükkanlarını açamadığı, iş yerlerimizin kapandığı bir dönemin hemen arkasından bir sürü doğal afetler. Hemen arkasından Rusya, Ukrayna Savaşı, enerji ve gıda krizi ve en son asrın felaketi dediğimiz depremler. Biz bu felaketleri yaşarken hiçbir insanımızı mağdur etmedik. Söz verdiğimiz tüm kazanımları yerine getirdik. EYT'den, savunma sanayisine kadar kendi doğal gazımızı 3 yıl gibi kısa bir sürede hanelerimize verecek duruma geldik. İHA'larımız, SİHA'larımız, savaş gemilerimiz, üreticilerimize, verdiğimiz desteğe kadar.  Üretim ekonomisine geçtiğimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma mücadelemiz devam ediyor. Tüm dünya basını Cumhur İttifakı bu seçimi kaybetmeli diye açıklama yaparken makaleler yayınlarken biz her zaman şuna inandık. Bizim insanımız sağduyuludur. Bizim insanımız her şeyi çok net görür. Ömer Seyfettin'in bir sözüyle bu durumu özetlersek, bizim milletimiz alim değil ama ariftir. Neyin ne olduğunu, kimin ne yapmak istediğini çok iyi bilir. Eminim 14 Mayıs'ta da aynı hassasiyetle, aynı sağduyuyla hareket edecektir" ifadelerine yer verdi.

İktidarda oldukları 21 yıldır yaptıkları gibi gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu millete hizmet etmek için çalıştıklarını söyleyen AK Parti Edirne birinci sıra milletvekili adayı Fatma Aksal, milletin desteğiyle hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

"Yedinci ayağının HDP olduğu gün yüzüne çıktı"

Bir yandan ömrünü bu millete hizmete adamış Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortakları MHP Cumhur İttifakı'nın ortağı, diğer ortakları olduğunu belirten Aksal,  "Karşı tarafta kim var ben bilmiyorum. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan bir siyasetçiyim. İnanın karşı tarafta kimin olduğunu, kimlerin olduğunu biz bilmiyoruz. İşte altılı masa diye başladılar. Hep dedik yedinci ayağı var. Yedinci ayağı var. HDP, PKK'nın uzantısı olan HDP onun yedinci ayağı dedik. Nihayet gün yüzüne çıktı. İşte fotoğraf vermeye korktular. Çekindiler. Çünkü fotoğraf verdiklerinde ne olacağını biliyorlardı.  Akabinde de Akşener masayı terk etti. Masaya nasıl geri döndüğüne, kimlerin baskısıyla geri döndüğüne girmeyeceğim. Sadece HDP de yok bir bakıyorsunuz Amerika orada, bir bakıyorsunuz PKK orada. Bir bakıyorsunuz FETÖ orada. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen herkes orada. Ama bu millet feraset sahibidir." ifadelerine yer verdi.

Edirne'ye yapılan yatırımlarla ilgili de açıklamada bulunan Aksal, hızlı tren projesi, Selimiye meydanı, Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Huzurevi yapımı, Çömlekköy Barajı ve daha birçok hizmetin hayata geçirildiğini hatırlattı. 

Aksal, "Edirne sarayını ihya edeceğiz. Bu Edirne'nin en büyük hayallerinden bir tanesiydi. Yine Marmara Bölgesi'nin en modern Huzurevini, Edirne'mizde yapıyoruz. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok yakında da çok uzun süredir beklenen Çömlek Köy Barajı sözümüzü de yerine getireceğiz. Yaptığımız çok fazla iş var. Yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Belediye ve yerel yönetimler anlamında sınıfta kaldığımız bir şehirde yaşıyoruz"

AK Parti ailesinin Edirne'de daha fazla vekille Ankara'da temsil edilebilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen İkinci Sıra Milletvekili Adayı Tarık Hatipler, "Bunca yıllık teşkilat geçmişimizde, bunca yıllık Edirneliliğimizde dikkat ettik ki buraya yapılan hizmetler, buraya getirilen hizmetler, her zaman bir eksiklik içerisinde kaldı. Belediye ve yerel yönetimler anlamında maalesef sınıfta kaldığımız bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

Bizim sevdamız, bizim derdimiz, bizim düşüncemiz, bu şehrin daha iyi olmasına dair diyen Hatipler, "Bu şehir çok daha iyisine, çok daha iyi seviyede yönetilmeye ve hizmetler almaya layık. Bu şuurla ikinci sıradan bizleri aday gösteren Cumhurbaşkanımıza hem bir teşekkür anlamında hem de bu şehre olan sorumluluğumuzu yerine getirmek anlamında bir mücadele veriyoruz. Edirne'den en az 2 vekille Ankara'da ilimizi temsil etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Bu ülkeyi yönetmeyeceklerini çok iyi biliyoruz"

Karşı tarafın grubunun bu ülkeye hizmet etmek, insanlara bir değer vermek gibi bir derdinin olmadığına dikkat çeken Hatipler, "Bu ülkeyi yönetemeyeceklerini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla diyoruz ki doğru adımlarla, doğru adamla yolumuza devam edelim. Bu şuur ve bilinçle Edirne'de seçilebilecek tek yerden, milletvekilliği adayı olan Edirne merkez doğumlu olan tek aday olarak sizlerden de destek istiyorum" dedi.

"Şehirdeki sorunları dile getirebilme adına bu hizmete talip oldum"

Edirne'ye hizmet edebilme bilinci ve şuuru içerisinde sosyal yapının sorunlarını dile getirmek için yola çıktığını söyleyen Üçüncü sıra Milletvekili Adayı Erdinç Çekiç, bu şehre hizmet etme aşkının bize verdiği güç ve enerjiyle bugüne kadar 30 yıllık siyasi tecrübe, 20 yıllık sivil toplum deneyimi, uluslararası alanda yapılmış birçok çalışmada görev alma bilinciyle, şehre de çivi çakabilme, şehirdeki sorunları dile getirebilme adına bu hizmete talip olduğunu belirtti.

"Hedefimiz Edirne'ye hizmet ve kadın istihdamını arttırmak"

Bu süreçte insanlara yakından dokunabilme ve daha fazla tanıyabilme fırsatı bulduğunu söyleyen AK Parti 28. Dönem Edirne dördüncü sıra Milletvekili adayı Sevdanur Kurban, bundan sonra Edirne için daha iyi hizmet edebileceğine inandığını belirtti.

Bu sürecin kendisi çok büyük bir deneyim olduğunu söyleyen Kurban, Edirne'ye hizmet yolunda önünün açıldığını ve aynı zamanda kadın istihdamını artırmak için de daha fazla çalışma yaptıklarını ifade etti.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ