Aileleri deprem bölgesinde olan gençler, yardım çalışmalarına gönüllü olarak destek veriyor

'Asrın felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Edirne'ye gelen afetzede vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Edirne Olgunlaşma Enstitüsü mutfağında yapılan yemekler depremzede ailelere ikram ediliyor. Mutfakta gönüllü olarak görev alan ve aileleri deprem bölgesinde olan iki üniversite öğrencisi yaraların sarılması için çalışmalara destek veriyor.

Aileleri deprem bölgesinde olan gençler, yardım çalışmalarına gönüllü olarak destek veriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları devam ediyor. Yardım seferberliği kapsamında Edirne Olgunlaşma Enstitüsü tarafından depremzedelere yemek yapılıyor. Edirne’ye gelen depremzedeler için ikramlıklar hazırlayan enstitüde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü çalışanları ve usta öğreticilerin yanı sıra daha önce aşçılık kursu alan ve aileleri deprem bölgesinde olan 2 üniversite öğrencisi de, depremzedelerin yaralarının sarılmasında gönüllü olarak görev alıyor.

Kentte gerçekleştirilen yardımlar sonucu toplanan gıda malzemeleri enstitü mutfağında işleniyor. Aşçılar poğaça, kurabiye ve kek gibi yiyecekleri depremzedeler için pişiriyor.

Depremzedelerin yaşadıkları acıyı paylaştıklarını söyleyen Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Kurucu Müdürü Hakan Çiçek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Olgunlaşma Enstitüsü personeli olarak depremzedeler için yardım kampanyası düzenlediklerini dile getiren Çiçek, “Arkadaşlarımızla birlikte deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım kampanyası düzenleyip yardım kolilerimizi gönderdik. Bunun dışında kendi enstitümüzün mutfağında da deprem bölgelerinden gelen vatandaşlarımıza ikramlıklarımızı hazırlıyoruz. Gerek çocuklarımıza gerekse vatandaşlarımıza kayıt esnasında ikramlarımızı takdim ediyoruz. Bizler de bu yaramızın sarılmasında üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Depremzedeler için ekler, kalem böreği, poğaça ve kurabiye gibi yiyecekleri hazırladıklarını belirten Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Yiyecek içecek hizmetleri aşçılık usta öğreticisi Halil Solak, ellerinden geldiğince depremzedelere destek olmak için bir araya geldiklerini vurguladı.

Çalışmaları öğretmenleri ve 2 depremzede arkadaşıyla sürdürdüklerini ifade eden Solak, “Depremzede kardeşlerimizin benim aşçılık kurslarından öğrencilerimdi. Kurslarını bitirip aşçı oldular. Bugünde bize destek olmak için buraya geldiler. Bu da bizi çok mutlu etti. Burada öğrenciler birisi Gaziantep diğeri Adıyaman'dan geliyorlar. Yaptığımız ürünleri ilk olarak Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki yardım toplama merkezine gönderiyoruz. Orada market bölümünde görev alan hocalarımız tarafından öncelikle çocuklara onları sevindirmek adına  daha sonra da diğer depremzedelere ürünlerimiz dağıtılıyor.” Diye konuştu.

Üniversite öğrenimi için Adıyaman'dan Edirne'ye gelen Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Beden Eğitimi Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisi Muhammet Erdoğan ise,  “Halil hocamızla birlikte aşçılık kursunda eğitim aldık. Bu vesileyle Edirne'ye gelen depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olmak için seferber olduk. Poğaça, sigara böreği tarzında günlük hemen hızlı şekilde tüketilebilecek ürünlerden yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Üniversite öğrenimi için Gaziantep'ten Edirne'ye gelen  Ali Yılmaz da,  deprem olduğu için memleketine dönemediğini ailesinin halen orada olduğunu anlattı.

Kendi ailesinden kimseyi kaybetmediğini söyleyen Yılmaz, yakın arkadaşlarını depremler dolayısıyla hayatını kaybettiğini aktardı.

Depremzedelere maneviyat duygusuyla yardım etiklerini belirten Yılmaz, “Olgunlaşma Enstitüsünde başlatılan böyle bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde buradaki depremzedelere küçük de olsa bir katkımız olsun istedik. Kurabiye, kek gibi aperatif ürünler yapmak için çalışma başlatmışlar. Bizler de oraya gidemedik burada bir şeyler yapalım dedik. Bu süreçte Edirne başta olmak üzere tüm Türkiye seferber oldu. Bu tür zor durumlarda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız milletimizin birbirine ne kadar sadık ve kenetlenen bir ülke olduğumuzu gösterdi. Edirne olgunlaşma enstitüsü ve valiliğe teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN