Dağıtılan lokmalardan elde edilen gelirle konteyner alacaklar

Edirne'de depremzedeler için lokma dağıtıldı. Hatice Erkurt Anaokulu Okul Aile Birliği üyeleri dağıttıkları lokmalardan elde ettikleri bağış ile deprem bölgesine konteyner almayı hedefliyor.

Dağıtılan lokmalardan elde edilen gelirle konteyner alacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de depremzedelere yönelik çeşitli yardım kampanyaları gerçekleştiriliyor. Kentte Hatice Erkurt Anaokulu Okul Aile Birliği ve Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için lokma dağıttı.

Hatice Erkurt Anaokulu Okul Aile Birliği üyeleri yaptıkları lokmaları Eski Cami, Hasan Sezai Dergahı Cami ve Hatice Erkurt Anaokulu'nda dağıtarak bağış topladı.

Veliler afetzedeler için gerçekleştirilen etkinlikte toplanan bağıştan elde edilen gelirle konteyner almayı hedefliyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için konteyner almak isteyen veliler, Eski Cami önünde kurdukları stantta vatandaşlara lokma dağıttı.

Okul aile birliği olarak depremzedelere katkı olmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Veli Elmas Engin, yardımcı olmak için ellerinden geldiğince çalıştıklarını belirtti.

Depremlerden etkilenen vatandaşların zor durumda olduğunu ifade eden Elmas, “Aynı durumda bizlerde olabilirdik. Allah depremzede vatandaşların yardımcısı olsun. Ülkece çok zor günlerden geçiyoruz. Depremzedeler için öncelik olarak konteyner alıp bağışlamak istiyoruz. Konteyner alabilmek için bu yola çıktık. Bir aileye destek olmak için sıcak yuvaları olması için bu yola çıktık." dedi.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ise depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 300 lokma dağıttı.

Kadın Meclisi üyeleri tarafından Mor Ev Kadın Atölyesi'nde lokmaları hazırlandı. Üyeler yaptıkları lokmaları Hasan Sezai Dergahı'nı ziyaret eden vatandaşlara ikram etti.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 300 lokma hazırladıklarını söyleyen Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, lokmaları hayırsever vatandaşların aldığı malzemelerden yaptıklarını aktardı.

İki hayırsever vatandaşın destekleriyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaman, "Her cuma olduğu gibi yine lokma yapıyoruz. Bugünün farklı bir özelliği var. 2 hayırsever vatandaşımız, hem kendi ailesinden vefat edenler hem de depremlerde hayatını kaybedenler için lokma dağıtımı yapılmasını istedi. Bu da bizim için çok güzel bir vesile oldu. Çok üzgünüz. Kadın meclisi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Bugün de 300 tane lokma dağıtımı olacak." Şeklinde konuştu.