Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Huzurevleri İçin Sıra Bekleniyor İddiasına Cevap Verdi

Bir dizi ziyaret ve bazı temaslar için kente gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Uzunköprü İlçesi'nde yapımı tamamlanan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, burada yaptığı konuşmada, huzurevlerinde sıra bekleniyor iddialarına cevap verdi. Bakan Yanık, 'Bunun sebebini açık yüreklilikle paylaşmak istiyorum. Bazen yaşlılarımız belirli birtakım yerleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla oranın kapasitesi uygun olmadığında, oluncaya kadar beklemek zorunda kalıyorlar.' Dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Huzurevleri İçin Sıra Bekleniyor İddiasına Cevap Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yapımı tamamlanan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Uzunköprü İlçesi'nde Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Merkezin açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çağlanur Uçar'ın ailesinin kızlarının adını yaşatmak için Devlet-millet işbirliği içerisinde örnek bir projeye imza attığını ifade etti. Bakan Yanık, kazandırılan eser sayesinde Çağlanur için açık sevap kapısının her daim açık kalacağını belirtti. Merhume Çağlanur'un babası Bülent ve annesi Sergül Uçar düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşadı.

                Devlet vatandaş el ele

                Bakan Yanık; 'Bazı alanlar sadece devletin değil, aynı zamanda toplumun da müdahil olması gereken görev ve sorumlulukları içeriyor. Bu noktada milletimizin gönüllü faaliyetlere katılması, enerjisini ve potansiyelini karşılığını beklemeden başka insanlar için sarf etmesi çok önem taşıyor. Çok şükür toplum olarak gönüllülük ve hayırseverlik bize uzak kavramlar değil. Kaldı ki Edirne'ye hiç değil. Edirne yaklaşık bir asır Osmanlı payitahttı olarak görev ifa etmiş, o dönemde ve sonrasında pek çok gönüllü faaliyete, vakıf faaliyetine merkezlik etmiş bir şehir.' Dedi.

                '˜Sıra Bekleniyor İddialarına Yanıt'

                Bazen haberlerde huzurevleri için sıra bekleniyor gibi ifadeler gördüğünü ifade eden Bakan Yanık, 'Bunun sebebini açık yüreklilikle paylaşmak istiyorum. Bazen yaşlılarımız belirli birtakım yerleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla oranın kapasitesi uygun olmadığında, oluncaya kadar beklemek zorunda kalıyorlar. Bunun dışında herhangi bir yer tercihinde özel tercihi yoksa huzurevi temini edecek güce, kapasiteye sahibiz.' Dedi.

                2002'de bakanlığa bağlı huzurevi sayısının 63 iken 2022'de sayının 166'ya yükseldiğini belirten Bakan Yanık, '2002 yılında Bakanlığımıza bağlı huzurevlerimizin toplam kapasitesi 6 bin 477 iken, bu sayı bugün 17 bin 349. Yaşlılarımıza yönelik uzun süreli kurumsal bakım hizmetlerimiz ile kamu ve özel olmak üzere toplamda 37 bin 552 kapasiteli 450 huzurevi ve yaşlı bakım merkezimizde 27 bin 174 yaşlımıza bakım hizmeti sunuyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis 80 kişi kapasiteli ve sadece özel bakım yaşlılarına hizmet verecek. Edirne'deki kuruluş sayımız 4'e yükseltmiş oldu.' Diye konuştu.

                Kırbıyık; 'Devlet Millet Anlayışı ile Güzel Bir Proje'

                Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, kente kazandırılan tesisin sosyal devlet ilkesinin bir gereğini yerine getirdiğini belirtti. Vali Kırbıyık; 'Bu projeyi kıymetli kılan noktalardan birisi de işin içinde hem hayırseverin hem de devletin ilgili kurumlarının olmasıdır.' Dedi.

                Devlet Millet anlayışı ile güzel bir projeye imza atıldığını söyleyen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, açılışı yapılan merkezin hayırlı olmasını diledi.

                Huzurevine isminin Çağla Nur Uçar'un annesi Sergül Uçar, 'Eminim ki buraya gelecek, kalacak yaşlılarımız da bu huzuru hissedeceklerdir. Bu mutluluğu hissedeceklerdir. Vesile olan hayrı yapmış gibidir derler. Ben de vesile olan ve emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.' Diye konuştu.

                Yapılan konuşmaların ardından Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı. Ardından Bakan Yanık ve beraberindekiler merkezde incelemelerde bulundu.

                Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Çağlanur Uçar'ın Annesi Bağışçı Sergül Uçar ve Babası Bülent Uçar katıldı.

80 kişi kapasiteli tesiste 28 çift, 24 tek yataklı oda bulunuyor.

Barış Karapaça