8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda depremzede çocuklar görev alacak

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 4 Haziran'da koşulacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda 11 atletin depremi yaşayan 11 ilin plaka numarasıyla koşacağını aktardı.  

8. Uluslararası Edirne Maratonu'nda depremzede çocuklar görev alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ Selimiye Meydanı’nda, 4 Haziran’da koşulacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu hakkında açıklama yaptı. Akdağ, bu yıl maratonun hem Cumhuriyetin 100. yılına hem de Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yaşanan felakete ithafen koşulacağını belirtti.

Kulüp olarak depremzedelerin yararını sarmak ve destek olmak için iyilik yürüyüşü planladıklarını vurgulayan Akdağ, “Edirne Maratonu’nun bünyesinde bu yıl farkındalık olarak deprem bölgesinde hayatını kaybeden insanların görünür olması ve unutulmaması adına koşulacak.  Bu kapsamda Gençlik Spor Bakanlığı bu yıl şöyle bir faaliyette bulunuyor. Edirne Maratonunda 11 atlet deprem bölgesi 11 ilin plaka numarasını göğüslerinde taşıyacak. Amacımız depremzede vatandaşlarının travmalarını atlatmasına yardımcı olmak ve bunu görünür kılmak” ifadelerine yer verdi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü ile işbirliği yaparak bu yıl eğitim verdiği depremzede çocuklarında bu etkinlikte fotoğraf çekeceğini söyleyen Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiiz, maratonda bu yıl farkındalığa dikkat çekeceklerini aktardı.

“Deprem mağduru 11 ilimizi temsil etmek istiyoruz”

25-30 kişilik bir ekiple maratonun çeşitli noktalarında konumlanacaklarını söyleyen İyiiz, “Her yıl olduğu gibi bu yılda maratonda EFOD olarak çekim sponsoruyuz. Bu yıl farkındalık olarak depremzede çocuklarımıza fotoğraf eğitimi veriyoruz.  Edirne’de depremzede çocuklarla beraber fotoğraf atölyesi kurduk ve 4 haftadır eğitim veriyoruz. 4 Haziran’da koşulacak olan maratonda da depremzede çocuklarımız görev alacak.  11 çocukla burada görev almak istiyoruz. Deprem mağduru 11 ilimizi temsil etmek istiyoruz. Geçen hafta Karaağaç’ta fotoğraf çekimine gittik. Lozan Anıtı’nı, tarihi tren garını ve bir kahvehanede portre çalışması yaptık.  Çocuklarla beraber gerçekleştirdiğimiz bu çekim sürecinde Tarih Öğretmeni bizi Lozan Anıtı ve tarihi tren garı hakkında bilgilendirdi.  Önümüzdeki haftalarda şehrin farklı yerlerinde fotoğraf çalışması yapacağız. Hedefimiz Ekim ve Kasım ayı gibi çocukların çektiği fotoğraflarla bir sergi açmayı planlıyoruz.   Aileler beraber sosyal medya üzerinde görüşüyoruz ve bizimle duygularını paylaşıyorlar. Ailelerden bizi duygulandıran ve onurlandıran mesajlar alıyoruz.  Çocuklar her gün gelmek istiyorlar. Bizim amacımız bu çocukların hayatlarını birazda olsa etkilemek ve fotoğraf eğitimi küçük yaşta onlara aşılamak. Ekibimizde Uzman Psikolog var ve çocuklarla sürekli temas halinde. Çalışmalarımız çok güzel bir şeklide gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN