64 yaşındaki emekli öğretmen her gün parktaki güvercinleri besliyor

Edirne'de yaşayan 64 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Yekedüz, her gün suni gölet parkında güvercinleri besliyor. Yekedüz, parktaki sokak hayvanlarını yemek verdikten sonra güvercinlere yem atıyor.

64 yaşındaki emekli öğretmen her gün parktaki güvercinleri besliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her gün aynı saatte suni göletin yolunu tutan emekli öğretmen Mustafa Yekedüz’ü beslediği güvercinler bekliyor. Hava koşulları fark etmeksizin her gün kendi hazırladığı karışım ile kuşları besleye giden Yekedüz, aynı zamanda sokak hayvanlarını da unutmuyor. Sokak hayvanlarına da yemek veren Yekedüz’ün beslediği güvercinler başına ve ellerine konarak besleniyor.

Kasım ve Mayıs ayları arasında göletteki kuşları beslediğini söyleyen Yekedüz, Haziran ayında buğdaylar biçildiği zaman kuşların kendilerinin beslendiğini dile getirdi.

Yekedüz, yıllardır besleme yaptığı için güvercinlerin kendisine alıştığını ve aralarında bağ oluştuğunu ifade etti ve şunları kaydetti: "Yıllarca beslediğim için bana çok alıştılar. Yakın buldukları için de her gün gelirler. Yabancılara da gitmezler. Onlar besleniyor biz de bunu görünce mutlu oluyoruz. Sabah ilk önce civardaki kedileri kuru mama ve ciğerle besliyorum. Saat 10.00'da da buraya gelip kuşları besliyorum. Çarşıdan buğday alıp eve koyuyorum. Kış boyunca mısır, buğday, ayçiçeğinden oluşan bir karışım hazırlayarak her sabah besliyorum"

Kuşların birbirini kıskandığını ve daha fazla beslenebilmek için omzuna konduğunu aktaran Yekedüz, "Omzuma konuyorlar. Birbirlerini kıskanıyorlar. Daha fazla beslenebilmek için de elimden daha fazla besleniyorlar. İlk kez gelenler gördükleri zaman şaşırıyorlar. Bu da sürekli beslememden dolayı olan bir durum" şeklinde konuştu. Barış Karapaça