34. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu Başladı

Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi.

34. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen organizasyon dolayısıyla sınır kapısında tören gerçekleştirildi.

Törene, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Küçük, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle sporcular katıldı.

                Organizasyon kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden getirilen toprak, atletler tarafından İpsala, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Ankara güzergahıyla Anıtkabir Komutanlığına teslim edilecek. Bayrak koşusu şeklinde gerçekleşecek organizasyonda atletlerin 737 kilometrelik güzergahı 54 saatte tamamlaması hedefleniyor.

Törende konuşma gerçekleştiren İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, konuşunun uzun yıllardır düzenlendiğini anımsatarak her bir adımın ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

                Sevgili, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprağın Türk bayrağına sarılması çok kıymetlidir. Atatürk'e gösterilen saygının gençlere anlatılmasında en etkili yöntemlerden birisidir. Alınan toprağın başkonsolosluğumuzun koordinesinde buraya getirilmesiyle değerli sporcularımızın eşliğinde 737 kilometre taşınması çok kıymetlidir."

                Törende konuşan Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da organizasyonda yer almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

                Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da tüm olumsuzluklara rağmen Samsun’a vapurla hareket ettiğini hatırlatan Ünal, “19 Mayıs gençlere armağan edilmiştir. Bunun sorumluluğu büyüktür. Şehitler verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha iyi noktalara ulaştırmak ve gelecek nesillere sarsılmaz şekilde bırakmak gençlerin başlıca görevidir.” Şeklinde konuştu.

                İpsala Sınır Kapısı’nda düzenlenen törene, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Küçük, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve sporcular katıldı.
Haber Merkezi

HABER MERKEZİ