2023 yılı yatırımlarının yüzde 90'ının ihalesi yapıldı  

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, 2023 yılı yatırım programı kapsamında çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi.

2023 yılı yatırımlarının yüzde 90'ının ihalesi yapıldı  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya geçmeden önce konuşan Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, yaptığı sunumla 2023 yılı yatırım programında yer alan işler ve İl Özel İdare Mayıs ayı çalışmalarını anlattı.

Hem 2023 yılı yatırım programında yer alan işlerle ilgili, hem de Mayıs ayında özel idare olarak ilgili birimlerin yaptığı işlerle ilgili bilgilendirme yapmak için İl Genel Meclisi'ni ziyaret ettiklerini söyleyen Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci,  meclis başkanı Mehmet Geçmiş ile istişareler sonucu işlerin ilerleyiş durumu ile ilgili sunum hazırladıklarını aktardı.

"Yatırımların yüzde 90'ı ihale edildi"

Şuanda mevcutta takvim olarak bakıldığında 2023 yılı yatırım programında yer alan işlerin yüzde 90'ınını ihale ettiklerini belirten Ciğerci,  "Bunlardan önemli işlerdeki çalışmalar da fiziki ölçüde sahada başlamış durumda. Yol işlerimize beton yol serimi ile başlamış olduk. Bu Çarşamba itibariyle de sahil şeridi başta olmak üzere asfalt serimine  başlamış olacağız. Hızlı bir şekilde kendi mevcut yatırım programımızı bitirip daha sonra da köylerimizin iş ve ihtiyaçları doğrultusunda tekrardan gündemimize gelen konularla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

"KÖYDES'ten ihale edilen işler hızlı bir şekilde ilerleyecek"

Önümüzdeki süreçte daha dinamik, daha sahada ve daha hızlı bir özel idareyi görmek için araç ekipmanını da güçlendirdiklerini söyleyen Ciğerci, "Sezon itibari ile yağmurlardan dolayı bazı işlerimizde gecikmeler yaşandı. Önümüzdeki 5-6 aylık sürede hem yolda, hem tarımsal sulamada, hem içme suyunda, hem kanalizasyonda,  hem KÖYDES'ten ihale edip de başlayan işler noktasında hızlı bir şekilde ilerlemeyi düşünüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

"Birçok noktada da çalışmalara başlamış bir şekilde devam ediyor"

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ile ilgili de tüm işlerin ek programlarının tamamlandığını ve ihalelerinin yapıldığını söyleyen Ciğerci, birçoğunun da fiziki olarak ilçeler ve merkez ilçe köylerinde de çalışmalara başlamış bir şekilde devam ettiğini aktardı.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci'nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Barış  Karapaça