2 haftalık tatilde çocuklar diş sağlığını nasıl korumalı? 

2022-2023 eğitim öğretim yılının ara tatiline girmesiyle birlikte 2 haftalık tatilde çocukların tatlı ve gazlı içecek tüketimi de arttı. 2 haftalık tatil sürecinde diş bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Diş Hekimi Dr. Cemal Özocak, gazlı içeceklerin diş sağlığını olumsuz etkilediğini bu sürede gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

2 haftalık tatilde çocuklar diş sağlığını nasıl korumalı? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun ara tatilinde binlerce öğrenci tatil sevinci yaşadı. 2 haftalık tatil sürecinde çocuklar tatlı ve gazlı içecek kullanımına daha fazla yöneliyor. Tatil sürecinde diş sağlığının korunması için dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Diş Hekimi Dr. Cemal Özocak, Ağız ve diş sağlığının çocukların gelişimi için çok önemli olduğunu ifade etti.
                Okulların 2 haftalık ara tatile girmesi ile birlikte çocukların tatile girdiğini belirten Diş Hekimi Cemal Özocak, ailelere ve çocuklara uyarılarda bulundu.
                "Gazlı içecekler içeceklerden uzak durmak gerekir"
                Diş gelişiminin anne karnında başlayıp ergenlik çağına kadar sürdüğünü aktaran Diş Hekimi Dr. Cemal Özocak, "Bu nedenle var olan dişlerin korunması büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın sağlıklı ve dengeli beslenmesi diş sağlığı açısından da çok önemlidir. Gazlı içecekler dişleri aşındırır. Mümkün oldukça bu içeceklerden uzak durmak gerekir. Armut, Havuç elma gibi sert besinlerin ısırarak yenmesi diş etlerini güçlendirir. Ayrıca mekanik olarak temizlenmesini sağlar. Çocukluğumuzda kazandığımız alışkanlıklar hayatımıza yön vermektedir. Bu yüzden çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırırsak gelecekte daha sağlıklı dişleri ile gülümserler. Onlara iyi tatiller diliyorum. Diş bakımlarını ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.
                "Ara tatilde çocuklar çok iyi takip etmeli"
                Tatil günlerinde daha geç yatan ama çok uykulu olduğu için gece diş fırçalamayı ihmal eden çocukların da olabileceğini hatırlatan Özocak,  “Bu nedenle ebeveynler özellikle ara tatilde çocuklarını çok iyi takip etmeli, mümkün olduğunca şekerli ve fast-food yiyecekler yerine taze meyve ve sebze yemeleri konusunda yönlendirici olmalı. Çocukların diş fırçalama alışkanlıklarına düzenli bir şekilde devam etmelerini sağlamalıdır” dedi.

KUMRU ÖNGÜN