'112 hayat kurtarır' resim yarışması sonuçları belli oldu

Edirne'de düzenlenen '112 hayat kurtarır' temalı resim yarışması sonuçları belli oldu. 112 Çağrı Merkezi tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi.

'112 hayat kurtarır' resim yarışması sonuçları belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne genelinde gerçekleştirilen “112 hayat kurtarır” temalı yarışma yoğun katılım gerçekleşti. 112 Çağrı Merkezi tarafından gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları belli oldu. Çağrı Merkezi’nde düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Düzenlenen resim yarışmasında 112 acil çağrı numarasının bilinirliği artırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlandı. İl genelindeki okullardan 46 öğrencinin katıldığı yarışmada Meriç İlçesi Şehit Öğretmen Aydın Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Duru Erman birinci, Uzunköprü Gazi Turhan Bey Ortaokulu öğrencisi Dilan Ataş ikinci, Uzunköprü Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Nisa Öykü Öztürk üçüncü oldu.

Derece giren öğrencilerin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve 112 Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna taktim etti. Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, yarışmaya katılan çocukların yaptığı eserlerin kalıcı olacağını söyledi.

Yarışmanın amacından bahseden Arpacı, “Yetişkin olduklarında 112’yi gereksiz yere meşgul etmemenin önemini fark edecekler. Yangın olduğu zaman, trafik kazası olduğu ve sel olduğu zaman herhangi bir müdahale gerektiren durumlarda hemen 112’yi aramamız gerektiğini bilmeleri gerekiyor. Bunun için güzel eğitimler almışsınız, resim öğretmenleri çalıştırmış ve aileler yardımcı olmuş. Ben bütün öğretmenlerimize teşekkür edip aileleri tebrik ediyorum. Günün kahramanı sizlersiniz sizlere çok teşekkür ediyorum. Bugün burada olmamızı sağlayan Acil 112 müdürü İsmail Bey ve ekibine bu harika ve anlamlı eğitim için teşekkür ediyorum.” Dedi.

112 Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna ise, “112 hayat kurtarır” temalı yarışmanın her sene gerçekleştirildiğini anlattı. Öztuna, yarışmanın Valilik himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlendiğine vurgu yaptı.

Yarışmaya katılan öğrencilerin bilinçli ve duyarlılığına değinen Öztuna, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere teşekkür etti.

“Çocukların bilinçlendirilmesi çok önemli”

112 Çağrı Merkezi’nin gereksiz bir şekilde aranmaması gerektiğini belirten Öztuna, bu konuda çocukların bilinçlendirilmesi ve duyarlı olmasının önemine dikkat çekti. Yarışmaya katılan öğrencilerin anlamlı eserler gerçekleştirdiğini ifade eden Öztuna, “Güzel ve anlamlı resimler yaptılar çocuklarımızın değindiği konular bizim için büyük önem arz ediyor. 46 öğrenci katıldı. 15 eserimiz burada kalıcı olarak kalacaktır. Bu yarışmaya katılmanız bizim için çok önemli o kadar önemli resimler yapmışsınız ki bu anın sizin hayatınızda çok önemli bir an olduğunu düşünüyorum. Yönünüzü seçmede de faydalı olacaktır. Sizi 112 Çağrı merkezi adına tekrar kutluyorum.” Diye konuştu.

“Resmimde 112’yi bir kalbe benzeterek önemini anlattım”

Yarışmada dereceye giren Abalar Ortaokulundan Ayşe Tamir de, “112 hayat kurtarır” temalı resminden bahsetti. Tamir, resminde bir kalbe yer verdiğini bunu 112 Çağrı Merkezi sayesinde hayata tekrar tutunan vatandaşlar için çizdiğini açıkladı.

“Yarışmaya katılmaktan dolayı çok mutluyum”

Şehit Öğretmen Aydın Yılmaz Ortaokulu Duru Erman da, yarışmaya katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Erman, resminde 112 Çağrı Merkezi’nin önemine vurgu yaptığını belirterek şunları kaydetti: “Ambulansı hayat kurtarırken, polisi suçluları yakalarken ve itfaiyeyi kediyi kurtarırken çizdim. 112’yi ambulansa ihtiyaç duyduğumuzda, bir yerde yangın olduğunda ve benzer durumlarda aramalıyız. 112’yi gereksiz yere meşgul etmemeliyiz çünkü bu sefer yardıma ihtiyacı olanlara ulaşamayıp, hayat kurtaramıyorlar.”

EBRU YILDIZ GÜNENÇ