'˜SAĞLIK İÇİN SANAT' SERGİSİ AÇILDI

Edirne Deveci Han Kültür Merkezi'nde '˜Sağlık için sanat' sergisi açıldı. Karakalem çalışmalarının yer aldığı sergiye katılan Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Doktor Bayram Çiçek, 'Sağlık çalışanı arkadaşlarımın ruhlarını dinlendirmek ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları bu çalışma için kendilerini kutluyorum' şeklinde konuştu.

'˜SAĞLIK İÇİN SANAT' SERGİSİ AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık çalışanlarının Halk Eğitim Merkezi'nde aldığı kurs sonrası yaptıkları 33 eserin yer aldığı sergi Deveci Han Kültür Merkezi'nde açıldı. '˜Sağlık için sanat' isimli sergide 11 sağlık çalışanının yaptığı Karakalem çalışmaları büyük ilgi gördü.

Sağlık çalışanları tarafından düzenlenen '˜Sağlık için sanat' sergisine katılan Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Doktor Bayram Çiçek, '11 sağlık çalışanı arkadaşım Halk Eğitim Merkezi'nin 3 aylık kursunda daha önce karakalem çalışması yapmamış olmasına rağmen oldukça iyi seviyede kara kalem çizmeye başladığını gördük.  Yaptıkları eserleri de burada sergi haline getirdiler. Yoğun bir çalışma ortamında pandeminin içerisinde çalışan arkadaşlarımın ruhlarını dinlendirmek ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla yaptıkları bu çalışma için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın 33 tane karakalem çalışmasını ziyaret edip kendilerinden bilgi aldık. Hepsine teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

                Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Karakalem kursuna kursiyer olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü eğitim birimi personeli Sezen Üçüncüoğlu, 'Bazen zaman zaman çalışırken iyi şeylere de tanık oluyoruz. Belki resim çizmek bizim bir savaş aracımız. Özellikle pandemi sürecinden sonra hepimizin bu yöne yönelmesi hepimizi rahatlattı. Herkese tavsiye ediyorum' dedi.

Ebru Yıldız Günenç