'Muhtarlar, Devlet ile vatandaş arasındaki köprüdür'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Muhtarların, Devlet ile vatandaş arasındaki köprü olduğunu belirten İba, vatandaşa ulaşma noktasında en önemli irtibat noktalarının da yine muhtarlar olduğunu söyledi.

'Muhtarlar, Devlet ile vatandaş arasındaki köprüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan İba, Muhtarları hak ettikleri konuma getirdiklerini ifade etti.

'Muhtarlarımızla yapacak nice projelerimiz var'

Demokrasi piramidini oluşturan muhtarlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve vatandaşların sorunlarına çözüm noktasında yine onların aracılığı ile çalışma yaptıklarını belirten Başkan İba, 'Devletin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy ahalisinin de devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarla daha yapacak çok işimiz var. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye'ye birçok eser kazandırdık kazandırmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle vatandaşlarımızın huzuru ve istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz' ifadelerine yer verdi.

Muhtarların Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte gerçekleştirdikleri hizmetlerin de büyük öneme sahip olduğunu hatırlatan Başkan İba, Bir mahallede veya bir köyde sorun olduğunda ilk akla gelenin yine muhtarlar olduğunu söyledi.

Haber Merkezi