AFAD Gönüllülük Sistemi Anlatıldı

2022 Afet Tatbikat Yılı faaliyetleri kapsamında 1. Murat Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ve Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, öğretmen, öğrenci ve çalışan personellere, Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi verildi. Eğitimlerin ardından deprem anı tatbikatı, bina tahliye tatbikatı ve toplanma alanı uygulaması yapıldı.

AFAD Gönüllülük Sistemi Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1. Murat Anadolu Lisesi ile başlayan eğitimler, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ile devam etti. Günün son eğitimi ise Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Eğitimlerde afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı. Afet Farkındalık eğitiminin ardından yangın eğitimi icra edildi. AFAD Acil Mobil Uygulaması da anlatılarak, katılımcıların afet farkındalığı arttırıldı.

 Liselerde gerçekleştirilen eğitimlerde, AFAD Gönüllülük Sistemi anlatıldı. Başvuru süreci hakkında bilgiler verilerek, katılımcılar içinden gönüllü olmak isteyenlere yardım edildi. Tatbikatların ilk aşamasında, düşen nesne ve cisimlerden korunmak amacıyla sağlam bir eşyanın yanında çök kapan tutun hareketi icra edildi. Sarsıntının bittiği ikinci aşama da ise acil durum planında belirlenen tahliye güzergahı dikkate alınarak güvenli bir şekilde binaların tahliyeleri gerçekleştirildi.

Binaların tahliyelerinin ardından tüm katılımcılar güvenli alan olarak belirlenen acil durum toplanma alanlarında bir araya geldi. Yapılan durum değerlendirmesinin ardından tatbikatlar sona erdi. Haber Merkezi