'˜KADINA EL KAL-KA-MAZ' PROJESİ KÖYLERDE DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddetin engellenmesi ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla uygulama gerçekleştiriliyor. Edirne Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında '˜Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla hazırlanan broşürler köylerde ikamet eden erkeklere dağıtıldı.

'˜KADINA EL KAL-KA-MAZ' PROJESİ KÖYLERDE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği'nin koordinesinde gerçekleştirilen , "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimlerinin Verilmesi" projesi kapsamında "Kadına El Kalkamaz" konulu farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddetin engellenmesi ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Edirne Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında '˜Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla hazırlanan broşürler köylerde ikamet eden erkeklere dağıtıldı.

Degirmenyeni Köyleri'nde kıraathaneleri dolaşarak Kadına El Kal- Ka-Maz projesi kapsamında hazırlanan broşürleri dağıttı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Müftü Yardımcısı Adem Özsoy, Edirne Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler ekipleri, Avarız ve Değirmenyeni köylerini ziyaret etti.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri tarafından erkek vatandaşlara dağıtılan broşür ile bilgilendirme yapıldı. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü personelleri köylerdeki erkek vatandaşlara aile içi ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarının önemi anlatıldı ve bilgilendirme yapıldı.

Edirne Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndan Yarbay Evren Kaptan ve Edirne Müftü Yardımcısı Adem Özsoy, köyde ikamet eden erkeklere kadına şiddet ile mücadele ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Türkiye genelinde farkındalık oluşturmak için 5 milyon erkeğe ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, proje kapsamında 20 bin erkeğe ulaşmayı ve eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi. Köylerde çalışmalara kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon kurulu toplantısı sonrası başladıklarını hatırlatan Özbaş, 'Çalışmalarımız 20 bin erkeğe eğitimi verilinceye kadar köylerde, mahallelerde, pazar yerlerinde, semtlerde, kafeteryalarda, kahvehanelerde devam edecek. Bilgilendirme yaptığımız yerlerde ekiplerimiz broşürler dağıtıyor' ifadelerini kullandı. Ebru Yıldız Günenç