'GRAM ALTININ YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR'

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Altın almak isteyen vatandaşlar ve yatırımcılar anlık değişen altın fiyatlarını takip ediyor. Düğünlerde gelin ve damada takılan çeyrek altının yerini yükselen fiyatlarla birlikte gram altın aldı. Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, takı takmak için altın alan vatandaşların yükselen fiyatlarla birlikte gramın bile düşüğünü aldığını söyledi.

'GRAM ALTININ YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarında yükselmenin devam ettiğini aktaran Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, 'Altının yükseleceğini zaten başından beri söylüyoruz. Bu ay başından itibaren yükselme hareketleri gösterecek. Ağustos sonu ve Eylül başında Eylül'de altın yukarı yönde hareket edecek. Yani bin 200 de olsa, bin 150 de olsa insanlar şaşırmasınlar. Çünkü biz bu fiyatları bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Gram altının bin yüz Türk Lirası olmasını beklediklerini söyleyen Cömert, önümüzdeki aylarda altının yükselişe geçeceğini vurguladı. Gram altının an itibari ile bin 31 lira civarında seyrettiğini belirten Cömert, yatırım yapmak isteyen veya altın alacak olan vatandaşların vakit kaybetmeden almaları gerektiğini dile getirdi.

                Yatırım yapacak olan vatandaşların kesinlikle dövize gitmemeleri konusunda önerilerde bulunan Cömert, 'Zaten uzun vadeli en güzel yatırım altın diyoruz. Ayrıca kenarda altını olanlar yükselişe geçti bozdurayım diye düşünmesin. Bir daha o fiyatlardan altın almak çok zor olacaktır.  Ama ev alır, araba alır, yatırım için zaten o günler için altın yapıyoruz. Yani mecbur kalmadıkça altın yükseldi diye yanılıp da altınlarını bozdurmasınlar. Yükseliş devam ediyor. Altının yıl sonunda bin dört yüz bin beş yüz lirayı göreceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

                Yıllık izinleri için ana vatanları Türkiye'ye gelen gurbetçiler yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönmeden önce altın alıyor. Çeşitli ihtiyaçlarının dışında altın ve takı gibi aksesuarları da Edirne'den karşılayan gurbetçiler soluğu kuyucularda alıyor. Umut Poyraz