• Haberler
  • Edirne
  • Vali Sezer'i ziyaret eden İba, 2024 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nı anlattı

Vali Sezer'i ziyaret eden İba, 2024 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nı anlattı

TED Edirne Koleji Kurucusu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirne Valisi Yunus Sezer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, 2024'de Edirne'de gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Sezer'i ziyaret eden İba, 2024 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nı anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer'i makamında ziyaret ederek TED Edirne Koleji Kürek Kulübü'nün yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren TED Edirne Koleji Kurucusu ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, kentte ilk kez gerçekleştirilecek şampiyonanın her açıdan katkı sağlayacağını ifade etti.

Son hazırlıklar ve planlanan projeler hakkında Vali Sezer'i bilgilendiren İba, görüşmede nehirde oluşturulacak uluslararası su sporları ve kürek sporu parkuru için kurumlar tarafından yapılacak düzenlemeler de değerlendirildi.

Vali Sezer'i ziyaret eden İba, 2024 Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası'nı anlattı

"İlk uluslararası parkur Meriç Nehri üzerinde olacak"

Vali Sezer'in spor başta olmak birçok alanda Edirne'ye büyük katkıları olacağına inançlarının tam olduğunu söyleyen İba, kentte su sporlarının gelişmesi ve Meriç Nehri'nin artık taşkınlarla değil, bu şekilde büyük organizasyonlarla anılması için her zaman destek olacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

2024'de Edirne'de gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası ile Türkiye’de ilk kez olimpik teknelerin yarışacağı bir kürek organizasyonu yapılacağını aktaran İba, Edirne'nin kürek sporunda çok ileri bir düzeye ulaşacağını söyledi.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, verilen emeklerin karşılığını bulacağını ve Edirne’nin kürek sporunun merkezi olacağını ifade ederek misafirperverliği için Vali Sezer'e teşekkür ve şükranlarını sundu. 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, İba’ya kent turizminin gelişmesi ve nehirlerin de turizme kazandırılmasından dolayı sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.