• Haberler
  • Edirne
  • U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 7-8 Eylül'de Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 7-8 Eylül'de Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek

Edirne'nin ev sahipliğinde düzenlenecek U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 7-8 Eylül'de gerçekleştirilecek. Şampiyonaya dört ay kala hazırlıklar tüm hızıyla devam ederden 26 ülke ön rezervasyon yaptırdı.

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası 7-8 Eylül'de Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meriç Nehri üzerine kurulacak parkurla birlikte sporcular 2 asırdan fazladır ayakta duran köprünün önünde kürek çekecek.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba’nın girişimleriyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek organizasyon büyük heyecana sahne olacak. Şampiyona kentin turizmine, ekonomisine ve tanıtımına büyük katkıda bulunacak.

U23 Avrupa Kürek Şampiyonası’nın Edirne’de yapılmasında öncü olan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba ile görüşen Türkiye Kürek Federasyonu başkanı Erhan Ertürk, organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Ertürk, Şampiyona öncesi test yarışmalarının olacağını ilk olarak parkurun kurulacağını iletti.

“AMACIMIZ EDİRNE’Yİ GİDEREK YUKARIYA TAŞIMAK”

U19 Türkiye Kupası, U19 Türkiye Şampiyonası’nın da Edirne’de yapılacağını duyuran Ertürk, “Balkan Şampiyonası hemen Avrupa’nın arkasında 1 hafta sonra da Balkan Şampiyonası var. Bu 4 yarış şu anda kesinleşen Edirne’deki yarışlarımız. Ama önümüzdeki sene faaliyete geçmemizde de ben burada her anlamda her hafta bir faaliyet olacağını düşünüyorum. Milli Takım kamplarımız, Milli Takım yarışlarımız, Avrupa Şampiyonası gibi bir sürü yarışlarımız olacak. Ama amaç tabii Büyükler Avrupa Şampiyonası ve Büyükler Dünya Şampiyonası olarak Edirne’yi giderek daha yukarıya taşımak.  Tabii gururla da söylüyorum biz o Avrupa Şampiyonasını Fransa ve İtalya gibi rakiplerin arasından aldık. İlk kez bir projeye Avrupa Şampiyonası verildi. Bundan öncekilerin hepsi tamamlanmış projelerdi. Güzel bir organizasyon yapıp Türkiye’nin yapacağı bu ilk organizasyonu güzel tanıtırsak eminim ki Türkiye’de daha birçok uluslararası organizasyon yapılacak ve buna ön ayak olacağız.” Dedi.

Edirne’yi kürek sporunun başkenti yapmak istediklerini ifade eden Ertürk, şampiyonaya 26 ülkeden sporcuların geleceğini dile getirdi.

Ertürk, şampiyonaya birçok gözlemcinin de katılacağını ve sporcuları yakından takip edeceğini duyurdu.

Meriç Nehri’nde kurulacak parkurun özelliklerinden bahseden Ertürk, “Bu parkurun en belirgin özelliği, Türkiye açısından şimdi bir kere yurdumuzun en batısında ve sınır kapısına çok yakın olmasından dolayı çok büyük avantaj diğer ülkelerin gelmesi açısından. Ama bizim için en belirgin özelliği Türkiye’deki tek parkurumuzun olması. Yani olimpiyat hedefi olan bir ülkenin küreği düşünmeksizin olimpiyat adaylığı beklenemez.  Ve Türkiye ilk kez bir olimpik parkura kavuştu. Sayın Bakanımız da sordu bunu kendisine de aynı cevabı verdim. Burası olimpiyat oyunlarında kürek sporuna ev sahipliği yapabilir, evet mümkün.  Havaalanından direkt buraya transferlerle sporcular ulaşım sağlayabilir. Daha önce olimpiyatları yapan birçok ülkede şehrin 1-1,30 saat dışarısında yapıldı kürek yarışları. Burada da havaalanından 2 saat mesafede. Yani olası İstanbul Olimpiyatlarında bile burayı kullanabileceğiz.” Dedi.

“PROJENİN FİKİR BABASI İBA”

Ertürk, U23 Avrupa Kürek Şampiyonasının Edirne’ye kazandırılmasındaki sürecini de değerlendirdi.

Projede herkesin elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Ertürk, TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba’ya teşekkür etti.

Ertürk, projenin fikir babasının İba olduğunu anlattı. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ