Edirne'ye 'SEM' Açılacak

Edirne'ye değer katacak bir proje daha hayata geçiriliyor. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, kente kürek sporu branşında Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) açılacağı müjdesini verdi. Sporcu Eğitim Merkezi olimpiyat hazırlık programının ilk basamağını oluşturuyor.

Edirne'ye 'SEM' Açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba’yı ziyaret etti. Ertürk, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
Meriç Nehri’nin kürek sporuna açılmasına öncülük eden İba’ya teşekkür eden Ertük; “Edirne’ye müjdeli bir haberle geldim. Burada yer bakıyoruz. Bakanlığımızın onayı ile Sporcu Eğitim Merkezimizi kürek branşımızda elde ettik. Yaklaşık 2 hafta içerisinde malzemelerimizle gelip burada çocuk taraması ile başlayıp antrenörlerimizle geleceğiz. Burada inşallah geleceğin olimpik sporcularını kazandırmak için güzel bir başlangıç olacak.” Dedi.

Edirne Kürek Sporunun Başkenti Olacak

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek, U23 Avrupa Kürek Şampiyonasının Edirne’ye kazandırılmasının ardından Sporcu Eğitim Merkezi’nin de kurulması ile kent kürek sporunun başkenti haline gelecek. Kürek sporunun Edirne’de gelişmesi ile kente her anlamda katma değer sağlayacak.
Sporcu Eğitim Merkezleri hakkında da bilgi veren Ertürk, “Bizim olimpik programımızdaki aslında ilk basamak. Sporcu eğitim merkezlerine İl Gençlik Spor Müdürlüğümüzün yaptığı taramalarla branşa uygun olan sporcuları alıp bu arkadaşlarımızı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine (TOHM) hazırlıyorlar. Olimpiyat Hazırlık Merkezin ardından da olimpik takımlara geçiyorlar. Burada birkaç yıl SEM’i işlettikten sonra, Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimize gidecek çocuklarımızı geliştirdikten sonra inşallah Edirne’ye Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ni de açacağız.” Diye konuştu.

SEM Hem Eğitime Hem Gelecek Planlamasına Katkı Sağlayacak

Kente kazandırılacak Sporu Eğitim Merkezi’nin çocukların hem eğitimlerine hem de hayatlarına büyük faydası olacağını ifade eden Ertürk, “Sadece olimpik sporcu yetiştirme değil bu çocukların, okullardaki burs olanakları, üniversitelerdeki burs olanakları da açılıyor. Milli takımla birlikte hem yurtiçi hem de yurt dışındaki üniversitelerdeki okumalarına bir imkân oluyor. Bu işin eğitim yanı… Sportif yanında ise olimpiyat hazırlık merkezlerinde çocukların sadece olimpiyatlara değil milli takımlar seviyesinde Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne bağlı olacak Sporcu Eğitim Merkezlerinde taramalarla yetenekli çocuklar seçilecek. Bunun dışında bireysel olarak da başvuru yapılabilecek.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ