Zirai don tarım arazilerini olumsuz etkileyebilir

Edirne'de hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşmesine bağlı etkili olan dondurucu soğuk vatandaşları olduğu kadar tarım arazilerini de olumsuz etkiliyor.

Zirai don tarım arazilerini olumsuz etkileyebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü kentte süs havuzları ve nehirlerin yanı sıra tarlalar da buz tuttu. Yurdun büyük bir bölümü kar yağışının etkisi altında kalırken, Edirne'de ise dondurucu soğuk  etkili oluyor.Hava sıcaklığının sıfırın altına kadar düştüğü kentte süs havuzları, çeşmeler ve bazı tarım arazileri buz tuttu.

Balkanlardan gelen soğuk hava Edirne’de hayatı olumsuz etkiledi. Son günlerde 10 derece birden düşen hava sıcaklığı nedeniyle kentte bazı noktalarda buzlanma görüldü. Soğuk hava bazı tarım arazilerini de olumsuz etkiledi. Buğday ekili arazilerde buzlanmanın olduğu görüldü.

Soğuk hava nedeniyle yollarda da buzlanma meydana geldi. Polis ekipleri kavşak ve trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1'inci Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin verilerine göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının sıfır dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN