Ziraat Odası ekipleri arazileri inceledi

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı ekipleri köylerdeki ekili arazi incelemelerine devam ediyor.

Ziraat Odası ekipleri arazileri inceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Ziraat Odası ekiplerince araağaç mahallesi, Büyükdöllük, Korucu, Menekşesofular, Kayapa, Küçükdöllük, Hıdırağa, Süloğlu Merkez, Geçkinli, Hacıumur ve Demirhanlı köylerinde ekili arazilerde kontrol gerçekleştirildi.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sebebi ile Buğday ekili alanlarda hızlı ve zamanından önce gelişme olduğu belirtildi.

Ek olarak fazla azotlu gübreleme yapılması ve tohumun fazla atıldığı sık alanlarda yoğunluktan dolayı kök kısımları daha az ışık alan bitkilerin boğum araları hızlı uzamakta, sapı ve kök kısmı zayıf kaldığı ve bu durumun yatma ile sonuçlandığı aktarıldı.

Ekiplerin kontrol sağladıkları alanda üreticileri, yatmaların çeşit özelliğinden, ekim sıklığından, topraktaki alınabilir azotun fazlalığından ve kök sisteminin gövdeye göre daha az gelişmesinden kaynaklı olduğu konularında bilgilendirdi.

Ekipler, üreticileri arazi kontrolleri yapmaları konusunda uyararak yabancı ot mücadelesi gibi konularda önlemlerini almaları üretim sezonu için önemli olduğu aktarıldı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar