• Haberler
  • Edirne
  • Zam var hizmet yok: ETUS'ta zamlı tarifeyle yolculuk başladı

Zam var hizmet yok: ETUS'ta zamlı tarifeyle yolculuk başladı

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında görüşülerek AK Parti grubunun ret oyu vermesine rağmen alınan Toplu Ulaşım Sistemine zam kararı uygulanmaya başladı.

Zam var hizmet yok: ETUS'ta zamlı tarifeyle yolculuk başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantısında gündeme gelen Toplantıda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servis ücretlerine zam uygulanmaya başladı. Toplantıda, toplu ulaşımda sivil kartlı biniş 12, öğrenci 8.50 lira olurken, taksimetre ücretlerinde de minimum yolculuk ücreti 40, taksimetre açılış tarifesi 20 lira olmasına karar verilmişti.

Meclisin zam kararı ETUS taksi ve servis ücretlerinde uygulanmaya başlandı.  Sivil biniş 9 liradan 12 liraya, öğrenci 6 lira 45 kuruştan 8.50 liraya, kredi kartı ya da temassız kartı kullanımı 10 liradan 14 liraya, QR biletler ise 15 liraya yükseltildi.

Zamlı fiyattan yolculuk yapmaya başlayan vatandaşlar, kentte belediye otobüsü olması gerektiğini ve ayrıca ailesinden uzakta zor şartlarda öğrenim gören öğrencilere de kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti. Edirne gibi en çok turist ağırlayan bir ilde belediye otobüsünün olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktaran vatandaşlar, alınan ücrete göre hizmet kalitesinin yetersiz olduğunu savundu.

Özellikle zam yapılıyor ama hizmet yok, duraklarda çok bekliyoruz ve iş çıkış saatlerinde sefer sayıları arttırılmalı gibi eleştirilerde bulunan vatandaşlar, sistemin değişmesi gerektiğini belirtti.

 

HABER MERKEZİ