Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fiyat etiketi denetimi yapıldı

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri Saraçlar Caddesi'nde bulunan mağazalarda fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından fiyat etiketi denetimi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkın en yoğun olduğu Saraçlar Caddesi’nde Edirne Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. Maddesine göre fiyat etiketi denetimi yapıldı.

Yapılan denetimde perakende olarak satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketlerinin üzerinde KDV dahil satış fiyatlarını gösteren etiketlerin olup olmadığına dikkat edildi. Ekipler üzerinde fiyat etiketi bulundurmayan iş yeri sahiplerine konu ile ilgili uyarıda bulundu.

İş yeri sahipleri zabıta ekipleri tarafından güvensiz ürünlere karşı dikkatli olmaları gerektiği hususunda bilgilendirildi.

“Yapılan uygulama ve denetimler kesinlikle taktir edilesi bir hareket”

Denetim gerçekleştirilen bir mağazada işletme görevlisi olan Metin Barmanbay, “Alışverişin yoğun olduğu bölgelerde insanlar istedikleri gibi fiyatlarla oynayabiliyor. Yapılan denetimi son derece mantıklı ve olumlu buluyorum. Bende yurtdışına alışverişe gittiğim zaman 20 dolarlık bir yere 100 dolar para verdim. Turiste her yerde fazla fiyat söyleniyor bizde o fazla fiyat söyleyenlerden olmayalım. Yapılan uygulama ve denetimler kesinlikle taktir edilesi bir hareket ve esnaf olarak bu tarz denetimlerin arkasındayız.” Dedi. Barış Karapaça