Yüzme milli takım seçmeleri 27-30 Nisan'da Edirne'de gerçekleştirilecek

Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri, 27-30 Nisan tarihlerinde Edirne'de gerçekleştirilecek. Türkiye Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Ayhan Dinç, müsabakaya Türkiye genelinden 500 civarında sporcu katılımı beklediklerini belirtti.

Yüzme milli takım seçmeleri 27-30 Nisan'da Edirne'de gerçekleştirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazılı açıklamada bulunan Türkiye Yüzme Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Ayhan Dinç, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İtalyan antrenör Stefano Nurra anısına 27-30 Nisan 2023 tarihlerinde Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenecek seçmelere yaklaşık 500 sporcunun katılmasını beklediklerini ifade etti.

Avrupa Yüzme Birliği'nin (LEN) takviminde yer alan organizasyonda yıldız, genç ve açık yaş milli takım sporcularının seçileceğini aktaran Dinç, "Bu müsabaka len takviminde yer alan 2024 Paris olimpiyatları akredite bir yarışma olması sebebiyle uluslararası önem taşımaktadır. Ayrıca bu müsabakada 2023 yılı boyunca ülkemizi temsil edecek tüm yıldız,genç ve açık yaş milli takımları seçilecektir. Müsabakalara katılacak sporcuların yanı sıra kulüp antrenörleri, yöneticileri ve görev alacak hakemler ile birlikte yaklaşık bin kişiyi 5 gün boyunca şehrimizde misafir edeceğiz" dedi.

"Dinç'ten vatandaşlara çağrı"

Bu müsabakaların spor turizmi açısından da ilimiz adına büyük önem taşıdığını ifade eden Dinç, "Bu tip organizasyonları şehrimize kazandırarak hem sportif hem de turizm anlamında şehrimize değer katmaya devam edeceğiz. Tüm Edirne halkını müsabakaları izlemeye ve sporcularımızı desteklemeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ