Yusufhoca'nın yeni adı: GAZİ İLKOKULU

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, yıkım kararı verilen Gazi İlkokulu'nda eğitim öğretim gören 168 öğrencinin, Kurtuluş İlkokulu, Yusufhoca İlkokulu ve Fevzipaşa İlkokulu'na kayıtlarının yapılacağını açıkladı. Arpacı, okul binasının boşaltılmasına ve yıkıma karar verildiğini açıklarken Yusufhoca İlkokulu'nun isminin, Gazi İlkokulu olarak değiştirileceğini söyledi.

Yusufhoca'nın yeni adı: GAZİ İLKOKULU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Umurbey ve Meydan mahallelerindeki öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü Gazi İlkokulu için alınan yıkım kararı ile ilgili bugün basın toplantısı düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ile Müdür Yardımcıları Müzekka Bayrak ve Cemal Turan katıldılar.

                Gazi İlkokulu'nun binasının depreme riskli bina olarak tespit edildiğini hatırlatan Arpacı; '2013 yılında 74 okul arasına alındı. Bunlardan bir kısmı yapıldı, bir kısmı henüz yapılamadı. Tehlike risk durumuna göre analizi yapılıyor, ona göre sıraya konuluyor ve bize 22.10.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen yazıya istinaden yıkım konusunda karar almak durumunda kaldık' ifadelerine yer verdi.

'3 AYRI OKULA KAYIT YAPTIRACAKLAR'

                Gazi İlkokulu binasına verilen yıkım kararından dolayı 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda Öğrenci Yerleştirme Komisyonu tarafından öğrencilerin, sınıf mevcudu az olan komşu okullara kaydının yapılmasına karar verildiğini açıklayan Arpacı; 'Umurbey Mahallesi öğrencileri Yusufhoca İlkokulu'na, Meydan Mahallesi öğrencileri Kurtuluş İlkokulu, Yusufhoca İlkokulu ve Fevzipaşa İlkokulu'na kaydı yapılacak' dedi.

'OKULLARA NAKLİNDE SORUN YOK'

                Gazi İlkokulu'nun 168 öğrencisi bulunduğunu açıklayan Arpacı; 'Fevzipaşa İlkokulu'nun 166, Kurtuluş İlkokulu'nun 481 ve Yusufhoca İlkokulu'nun 141 öğrencisi var. Toplam bin metrekare içerisinde 956 öğrenci mevcudu oluyor. Sınıflara baktığımız zaman; Yusufhoca İlkokulu'nun 12-13, Fevzipaşa İlkokulu'nun 15-16 ve Kurtuluş İlkokulu da 25-30 öğrenci civarındadır. Bölgesel olarak baktığımız zaman Gazi İlkokulu öğrencilerimizin, diğer okullara naklinde herhangi bir sorun yok. Gerekli her türlü kolaylık da sağlanacak. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaktayız' sözlerine yer verdi.

'OKULUN BOŞALTILMASINA ONAY VERİLDİ'

                Edirne Valiliği'nin 29 Haziran 2020 tarihinde okul binasının boşaltılmasına onay verdiğini açıklayan Arpacı; 'Müdürlüğümüz İnceleme, Araştırma, Soruşturma Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen inceleme raporunda da okulun kapatılaması ile ilgili 07.08.2020 tarihli valilik yazımız, Bakanlığa gönderildi. Bakanlık da kapatılmasının uygun olduğunu belirterek, Bakanlık oluru yazısını bize gönderdi. Aldığımız kararlarda, hem bakanlığımızın, hem valiliğimizin olurları doğrultusunda iş ve işlemlerimizi yürütmekteyiz. Ama her türlü önlemi almaktayız' dedi.

'GAZİ İLKOKULU İSMİNİ TAŞIYACAĞIZ'

                Gazi İlkokulu isminin bir başka okula verileceğini açıklayan Arpacı; 'Bizim, Yusufhoca İlkokulu ve Yusufhoca Ortaokulu olmak üzere 2 tane okulumuz mevcut. Milli Eğitim Komisyonu'muza yazdık ve bu hafta içerisinde değerlendireceğiz. Yusufhoca İlkokulu'nun ismi, Gazi İlkokulu olacak. Gazi İlkokulu'nun ismini, Yusufhoca İlkokulu'na taşımış olacağız. Böylece herhangi bir şekilde okulun ismi kaybolmamış olacak' ifadelerine yer verdi.

'YIKIM KARARI ALMAK ZORUNDA KALDIK'

                Gazi İlkokulu'nun personellerinin durumuyla ilgili açıklama yapan Arpacı; 'Bunlarla ilgili olarak İnsan Kaynakları Birimi'miz gerekli çalışmayı yapmaktadır. Öğretmenlerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaktayız. En güzel şekilde çözüm üretmeye devam ediyoruz. 2013'teki yıkım kararı, şu anda uygulanıyor. Bu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen yazılar doğrultusunda olmuştur. O yazı da 2019 yılının Temmuz ayında geldiği için yıkım kararı almak zorunda kaldık' dedi.

'BAŞKA BİR OKULA GİTMEK İSTERLERSE YARDIMCI OLURUZ'

                Arpacı, Gazi İlkokulu'na verilen deprem riski raporunda 2 ve 3'üncü derece riskli bina olduğu belirtildiği için 2013 yılından 2020 yılına kadar eğitim öğretime devam edildiğini söyledi. Arpacı, öğrencilerin diğer 3 okula kayıt yaptırması konusunda Gazi İlkokulu'nda bilgilendirme yaptıklarını belirtirken; 'Okul müdürüze, muhtarımıza, veli dernekleri başkanlarına da anlattık. Ama başka bir okula gitmek isterlerse de yardımcı olacağız' sözlerine yer verdi.

'ROMAN ENSTİTÜSÜ İLE ÇALIŞMA YAPIYORUZ'

                Arpacı, dezavantajlı öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü okullara, Edirne Valiliği tarafından daha fazla tasarım ve beceri atölyelerinin yapıldığını söylerken; 'Atölyelerin, özellikle devamsızlığı önleme konusunda çok faydalı olduğunu gördük. Bununla ilgili de Roman Enstitüsü ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Eğer öğrenci, okula gitmede sorun yaşıyorsa, bunun sebebine ulaşmaya çalışıyoruz. Okula gitmesini teşvik edecek ne tür önlemler alabieceğimizi araştırıyoruz' diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

                Edirne Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentteki okullların depreme dayanıklılığının tespit edilmesi amacıyla 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi ile protokol yapmıştı. Protokol sonucunda İstanbul Aydın Üniversitesi, Gazi İlkokulu'na depreme dayanıksız raporu verirken; raporun ardından okul binasının yıkılmasına karar verilmişti. Gazi İlkokulu Okul Aile Birliği, veliler ve öğrenciler, yıkım kararını üzüntüyle karşılarken; kentteki siyasi parti temsilcileri, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütleri okul önünde basın açıklaması gerçekleştirerek karara tepki göstermişlerdi. 

Bakmadan Geçme