Yurt dışı seçmenleri için Pazarkule Sınır Kapısı'nda sandık kuruldu

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oylarını kullanabilmesi için sınır kapılarına sandıklar kuruldu.

Yurt dışı seçmenleri için Pazarkule Sınır Kapısı'nda sandık kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki sınır kapılarında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmesi için hazırlıklar başladı.  Pazarkule Sınır Kapısı'nda oy verme işlemi için hazırlıklar tamamlandı. Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Pazarkule Sınır Kapısı’nda Türkiye’ye giriş yapan seçmenlerin oy kullanacakları alanlara bilgilendirici yazılar asıldı.

27 Nisan Perşembe günü itibariyle başlayacak oy verme işlemleri öncesi bazı seçmenler sınır kapılarına gelerek yetkililerden bilgi aldı.  Almanya'nın Münih kentinden gelen Muzaffer Sert, gümrük kapısında oy kullanıp kullanamayacağı konusunda danışmaya geldiğini ve 27 Nisan itibariyle oylarını kullanmaya başlayacaklarını ifade etti.

" Yurt dışında da vatandaşlık görevimizi yerime getiriyoruz "

Yurtdışında yaşayan ve seçimlerde nasıl oy kullanacağını uyarılardan takip edebildiğini belirten Sert,  "Uzun yıllardır Almanya'da yaşıyorum. Şuan izindeyim. Gümrük kapısında oy kullanabilir miyim diye bir danışmak istedim. 27 Nisan itibariyle oylarımızı kullanmaya başlayacağız. Yurt dışında da vatandaşlık görevimizi yerime getiriyoruz. Ama burada sınır kapısında oy kullanmak daha kolay. Burada oyumuzu kullanıp döneceğiz. Burada çok güzel bir sistem var hiç vakit kaybetmeden hemen günlük hayatımıza devam edeceğiz" dedi.

Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Sert,Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün vatandaşlara demokratik haklarını kullanıp, tercihlerine göre oylarını vermeleri için çağrıda bulundu. 

Trakya’da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler Pazarkule, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy Gümrük kapılarında oylarını kullanabilecek.

Sınır kapılarındaki yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemi 27 Nisan 2023 Perşembe saat 08.00'da başlayıp, 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'da sona erecek.