Yurt dışı seçmenler, ikinci tur için oy kullanmaya işlemleri devam ediyor

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sınır kapılarında oy kullanmaya işlemleri devam ediyor.     

Yurt dışı seçmenler, ikinci tur için oy kullanmaya işlemleri devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için Edirne'deki sınır kapılarında kurulan sandıklarda oy kullanma işlemler devam ediyor.
         Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti. Edirne ve Trakya'nın diğer sınır kapılarında günler öncesinden hazırlıklar tamamlanmıştı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda oy kullanacak yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren gelerek oyunu kullandı. Sınır kapılarında sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 28 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Sınır kapılarında oy verme işlemi 24 saat devam edecek.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda oy kullanan Hikmet Ateş, Almanya’dan tatil için Türkiye’ye geldiğini dile getirdi. Ateş, İstanbul’a gitmeden oy kullanmak için Kapıkule’ye geldiğini aktardı ve şunları söyledi: “Her şey vatan için. Allah bugünlerimizi aratmasın, bu vatanı korusun. Vatanımız dünyanın en güzel ülkesi. Memleketimiz çok güzel. Herkesin vatandaşlık vazifesini yaparak oy kullanması gerek. Gençlere sesleniyorum ülkemize sahip çıksınlar. Özellikle onlar mutlaka gelip oylarını kullansın. İnşallah Türkiye için en hayırlısı neyse o olur.”

Kapıkule’de oy kullanan Tahire Ateş de görevlilerin eşliğinde oyunu hızlı bir şekilde kullandığını belirtti. Herkesi oy kullanmaya davet eden Ateş, “Seçimler vatana millete hayırlı olsun. Hangisi hayırlıysa o gelsin. Vatanımız çok çok güzel kıymeti değeri bilinsin. Çok memnunuz biz, her sene yurt dışından geldiğimizde değişiklikler görüyoruz. Vatan bizim, iyi olsun güzel olsun her şey. Gençler rahat rahat yaşasınlar bundan sonra da." Şeklinde konuştu.

Hollanda’dan tatil için geldiğini dile getiren Nazmi Demir ise Türkiye’de oy kullanmanın güzel bir duygu olduğunu kaydetti. Sandık görevlilerinin kendilerine yardımcı olduğunu ve bilgilendirdiğini aktaran Demir, oyunu kısa sürede kullandığını söyleyerek seçimlerin hayırlı olmasını diledi.
Barış Karapaça