Yurt dışı seçmenler, ikinci tur için oy kullanmaya başladı

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, sınır kapılarında oy kullanmaya başladı.

Yurt dışı seçmenler, ikinci tur için oy kullanmaya başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki sınır kapılarında yurt dışı seçmenler için sandıklar kuruldu. İkinci tur seçimleri için oy kullanacak yurt dışı seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitti.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar sınır kapılarındaki peronlarda oylarını kullanarak vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.  

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy kullanılacak gümrük kapılarını belirlemişti. Edirne ve Trakya'nın diğer sınır kapılarında günler öncesinden hazırlıklar tamamlanmıştı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda oy kullanacak yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren gelerek oyunu kullandı.

"İzin zamanımı seçimlere göre ayarladım"

Fransa’dan Türkiye’ye tatil için gelen Fethi Barış, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak oyunu kullandı. İzin günlerini seçimlere göre ayarladığını söyleyen Barış, “Güzel Türkiye'mize giriş yaptık. Memleketim Kırşehir'e gideceğiz. Vatanımıza geldiğimiz için gurur duyuyoruz. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı seviyoruz” Dedi.

Türkiye’den Ukrayna’ya gidecek olan tır şoförü Halit Tanrıverdi oy kullanma zamanına denk gelmesi için 2 gündür tır parkında beklediğini ifade etti. Ukrayna’da kurulacak sandıklara yetişemeyeceği için oyunu Kapıkule’de kullandığını söyleyen Tanrıverdi, seçimlerin Vatana Millete hayırlı olmasını diledi.

Sınır kapılarında sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 28 Mayıs Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Barış Karapaça

Yurt dışı seçmenler, ikinci tur için oy kullanmaya başladı