Yılın ilk sergisi Makedonya'dan

Ressam Fehim Huskoviç'in yağlı boya çalışmalarından oluşan 'Doğa Sevgisi' adlı sergisi, Osman İnci Müzesi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu.

Yılın ilk sergisi Makedonya'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Makedonyalı ressam Prof. Fehim Huskoviç, yağlı boya tablolarından oluşan 'Doğa Sevgisi' adlı sergisini Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ndeki Osman İnci Müzesi Sergi Salonu'nda açtı.
Müzede 2018 yılının ilk sergisi niteliğinde olan serginin Cumartesi günü yapılan açılış kokteyline çok sayıda sanatsever katılırken ressam Huskoviç yurtdışında olması nedeniyle katılamadı. Serginin açış konuşmasını ve ressamın tanıtımını müze müdürü Bilal Sarıgül yaptı.

Prof. Huskoviç kimdir?
Prof. Dr. Fehim Huskoviç, 1967 yılında Makedonya'nın Veles kentine bağlı Orizari köyünde doğdu. Üsküp'te güzel sanatlar lisesinden mezun oldu. Güzel Sanatlar Akademi ve yüksek lisans eğitimini Prof. Zoran Yovanoviç '“ Dobrotin atölyesinde yaptı. Bulgaristan Sofya Üniversitesi'nde resim sanatının pedagoji metodoloji alanında mastır ve doktora programlarını tamamladı. Makedonya, Almanya, ABD, Türkiye, Avusturya, Bosna '“ Hersek, Norveç, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Slovenya ve Sırbistan'ın da aralarında bulunduğu bir çok ülkede 80'in üzerinde kişisel sergi açtı. 1988 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında 700'ün üstünde sergiye katıldı. Ayrıca dünya çapında 150'nin üstünde uluslararası resim kolonisi ve sanat sempozyumunda yer aldı. Çizim, resim, grafik ve pedagoji alanlarında 27 ödülün sahibi oldu. BANU '“ Bosna Hersek başta olmak üzere çok sayıda uluslar arası sanat derneğinin ve platformun üyesidir. Eserleri dünyanın farklı yerlerindeki birçok müzede ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Akademik hayatını Üsküp'te Güzel Sanatlar Fakültesinde profesör olarak devam ettiren Fehim Huskoviç, resim çalışmalarını aynı şehirdeki atölyesinde sürdürmektedir. 

Bakmadan Geçme