Yaz meyveleri tezgahlardaki yerini aldı

Edirne'de pazartesi günleri kurulan meyve sebze pazarı mevsim meyvelerinin tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte tezgahlar renklendi.

Yaz meyveleri tezgahlardaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Edirne’de her hafta Pazartesi günü kurulan sebze-meyve pazarı bu hafta yaz meyveleri ile şenlendi. Yaz aylarında sofraları süsleyen ve serinletici etki veren kavun ve karpuz da tezgahları süslemeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte pazar alanlarındaki tezgâhlarda ürün çeşitliliği arttı. Vatandaşların ilgi odağı özlemle beklenilen kavun ve karpuz oldu.

Bazı vatandaşlar yerli ve taze ürün satın almak için pazarın yolunu tutarken, bazı vatandaşlar ise havanın sıcak olmasında dolayı evlerinden çıkmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgâhını açan pazar esnafı ise en taze ürünlerini yerleştirerek müşterilerini beklemeye başladı.

Pazartesi Pazarı'nda bu hafta marul 10 TL, pırasa 10,salatalık 15, patates 17 buçuk, soğan 20, biber 15, domates 12 buçuk, patlıcan 20, dolmalık biber 20, çilek 25, kabak 15, kiraz 30, muz 35’TL'den tezgahları süsledi. Ayrıca yerli ürünlerin çoğalmasıyla birlikte fiyatların düşmeye başladığı da görüldü. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ