Yavrularını sahiplendiler

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bir gazetecinin, 4 yavrusu bulunan bir köpeği av tüfeği ile vurmasından sonra, duyarlı vatandaşlar yavruları sahiplendiler. Öte yandan o gazeteci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, köpeği çocuğuna saldırmaya kalktığı için vurduğunu ifade etti. Olayı gören komşuları ise öldürülen köpeğin, köpeğine havladığı için öldürdüğünü iddia etti.

Yavrularını sahiplendiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı'nın ilk günü Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde gazeteci K.U.'nun bir köpeği av tüfeğiyle öldürdüğüne ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Mahalle sakinleri öldürülen köpeğin 4 yavrusunu sahiplenirken, olayı gerçekleştiren gazeteci Koray Ustabaşı, köpeği öldürme gerekçesini açıkladı. Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bir gazetecinin, 4 yavrusu bulunan bir köpeği av tüfeği ile vurmasından sonra yavrulara ilk müdahale Edirne Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, olayı öğrendikten sonra herkes gibi çok büyük bir öfke ve üzüntü yaşadığını belirterek, 'Ortada kalan yavrulara ilk müdahaleyi yaptık, bakımını üstlendik. Ancak olaya tepki gösteren, içi acıyan çok sayıda vatandaşımız bizi arayarak bu yavruları sahiplenmek istediklerini belirttiler, biz de bunu memnuniyetle kabul ettik' dedi. Karaağaç'ta önceki gün meydana gelen ve bir anda gündem olan bir köpeğin vurulmasına bir tepki de Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'ndan geldi. Olayı öğrendiğinde yapılana büyük bir öfke, ortada kalan köpek yavruları için de bir o kadar büyük bir üzüntü yaşadığını kaydeden Tanrıkulu, Edirne başta olmak üzere tüm hayvan severleri ve dernekleri ayağa kaldıran bu duruma hala anlam veremediğini söyledi.

'ÇOK SAYIDA VATANDAŞ YAVRULARI SAHİPLENMEK İSTEDİ'

Olayın ardından Belediye Veteriner İşleri ekiplerinin de Karaağaç'a giderek anneleri öldürülen köpek yavrularına müdahale ettiğini, bakımlarını gerçekleştirdiğini belirten Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye olarak yavruları bakmak istediklerini ama çok sayıda vatandaşın kendilerini arayarak bu yavruları sahiplenmek istediklerini kendilerine ilettiklerini söyledi. Sosyal medya aracılığıyla bir anda kamuoyu gündemine oturan konunun çok üzücü olduğunu kaydeden Tanrıkulu, 'Hunharca öldürülen ve çöp kutusuna atılan köpeği ekiplerimiz oradan aldı, yavrularına da ilk müdahaleyi yaptı. Ancak olaya tepki gösteren, içi acıyan çok sayıda vatandaşımız bizi arayarak bu yavruları sahiplenmek istediklerini belirttiler, biz de bunu memnuniyetle kabul ettik. Sahiplenen vatandaşlarımıza Belediye olarak biz de destek vereceğiz, yavruların bakımını takip edeceğiz. Bu olaya anlam vermek imkansız. Bir insanın bunu üstelik de herkesin önünde yapmasını nasıl anlatabilirim, kelime bulamıyorum' şeklinde konuştu.

O GAZETECİDEN AÇIKLAMA

Öte yandan gazeteci Koray Ustabaşı, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, köpeği neden öldürdüğünü açıkladı. Ustabaşı açıklamasında şunları söyledi; 'Dün geceden itibaren ülke genelinde hakkımda paylaşılan yalan yanlış ifadelere istinaden bu kısa açıklamayı yapmak zorundayım. Benim yıllardır kendi köpeklerim olduğunu ve şu anda da 8 aylık bir kurt köpeğimin olduğunu herkes bilir. Söz konusu olayda, 6 yaşındaki oğlum bisikleti ile ve bende köpeğim ile evimizin yakınında sokakta yürüyüş yapıyorduk. Bu sokak köpeğini daha önce mahallemizde görmemiştim. 6 yaşındaki oğluma feci şekilde saldırması sonrası bu talihsiz olay yaşanmıştır. Daha sonra detaylı bir paylaşım daha yapacağım. Ama şu kadarını söylemek istiyorum şu an da ben suçlanıyorum, çünkü buradayım muhatabım. Peki oğlumun geleceğini karartacak bir yara alması ya da daha da felaket bir durum olması durumunda sözde sahipli olan bu sokak köpeğinin sahibi çıkacak, muhatap bulabilecek miydim? Kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın, tek dileğim bu. Ne ceza verilirse benim kabulüm. Hiç bir kurumdan hiç kimseden şahsım adına bir iltimas talep etmedim. Ailem, eşim, oğlum şahsım da yazılanların bir kısmını üzüntü ile karşılıyorum. Ancak tehdit ve küfür edenlerle tek tek mahkeme karşısında hesaplaşacağım, bunu da unutmasınlar. Bilgi kirliliği ve manipüleye kapılmaları onları haklı çıkartamayacak.'

KOMŞULARIN İDDİALARI

Öte yandan çocuğuna saldırdığını iddia eden Ustabaşı'nın komşuları ise çocuğuna değil, köpeğine havladığı için öldürdüğünü ileri sürüyor. Komşuların iddiaları şu yönde; 'Köpeğimiz 4 yavrusu olan ve asla insanla işi olmayan, hatta çocuklarımızın üstünde gezdiği bir köpek. Mahallede devamlı insanların sevdiği beslediği bir köpek. Bütün mahallenin dediği; onun köpeğiyle birbirlerine havlamışlar. Eve gidip ki, evi en az 500 metre uzakta, arabasını alıp, tüfeğini alıp köpeğe 4 el, hepsi kafasına sıkarak vahşice katledip çöpe atıyor ve insanlar durdurmaya çalışıyor. Kimseyi dinlemiyor, çocuklar var mahallede hepsi ağlıyor. Bu durum ve olay yargı dahil her yerde.' 

Bakmadan Geçme