Yavaşer, 'Haydi başkan gereğini yap da görelim'     

Uzunköprü Gazetesi Muhabiri Okan Yavaşer, CHP'li Uzunköprü Belediye Başkan yardımcısı Bülent Ulusoy tarafından sözlü saldırı ve tehdit konusunda açtığı dava sonuçlandı.

Yavaşer, 'Haydi başkan gereğini yap da görelim'     
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yavaşer, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusoy’un mahkemece suçlu bulunduğunu ve ceza aldığını belirterek, Belediye Başkanı Becan’ın sessizliğini bozarak gerekeni yapması için sesini duyurmaya çalıştığını ifade etti.

Uzunköprü Gazetesi Muhabiri  Okan Yavaşer 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günün’den bir gün sonra CHP’li Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı tarafından sözlü saldırı ve tehditlere maruz bırakıldığını belirterek Ulusoy hakkında şikayette bulunmuştu.

         Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Başkan Yardımcısı Ulusoy tarafından Yavaşer’e karşı sözlü saldırı ve tehdit iddialarına sessiz kalmıştı. Başkan Yardımcısı Ulusoy’un Gazeteci Yavaşer’e hakaretleri adli yargıya taşınmasının ardından mahkeme CHP’li Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdüren ve Gazeteci Yavaşer’e sözlü saldırı ve tehdit suçlamaları kapsamında Ulusoy’u suçlu buldu.

Uzunköprü Gazetesi Muhabiri Okan Yavaşer, mahkemenin sonuçlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada CHP’li Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Becan’ın sessizliğini bozarak yaşanan olay sonrası ceza alan Başkan Yardımcısı hakkında gerekeni yapması için çağrıda bulundu.

Gazeteci Yavaşer yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Uzunköprü Belediye Başkan yardımcısı Bülent Ulusoy tarafından şahsıma ve aileme karşı edilen ağır küfür ve hakaretler sonucu açmış olduğum dava bugün itibariyle sonuçlanmıştır.  Adı geçen şahıs ettiği küfürlerden dolayı açtığım dava sonucunda ceza alıp, hüküm giymiş ve suçlu bulunmuştur. Kendisinin bu dava sonucu aldığı cezanın niteliği değil, niceliği daha önemli olup gerçekler ortaya çıkmış ve malum şahıs Türk adaleti önünde gereken yaptırımı almıştır. Hemen hemen her fırsatta kadın ve annelik değerleri üzerinden siyaset üreten, Trakya’nın tek “Kadın” Belediye Başkanı olmakla övünen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın, yaşanan skandal karşısında olayı tasvip edercesine sessizliğe bürünmüştü. Sadece 2022 Kasım ayının meclisinde kendisine yöneltilen soru üzerine mahkemenin kararının bekleyeceğini ifade etmişti. Evet şimdi buradan Uzunköprü Belediye başkanı Özlem Becan’a ve CHP Uzunköprü ilçe başkanı Muammer Çetiner’e çağrımı yüksek sesle duyurmak istiyorum.Sayın başkan Becan siz; Küfürbazlığı Uzunköprü  2. Asliye Ceza Mahkemesi ile “Türk Milleti Adına Karar” diyerek  tecelli eden CHP Belediye Meclis üyesi  ve Uzunköprü Belediye Başkan yardımcınız bu şahıs hakkında gerekeni yapacak mısınız ?” ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça