'Yatırım yapmak isteyenler Altına yönelmeli'

Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, gram altın fiyatının bin 600 lirayı gördüğünü ve ilerleyen dönemlerde fiyatlarda düşüşün yaşanmayacağını söyledi.

'Yatırım yapmak isteyenler Altına yönelmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yaz aylarının gelmesi ve düğün sezonunun açılmasıyla birlikte vatandaşlar gelenekleri yerine getirmek için altın alıyor.  Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, işlerin hareketli olduğunu ifade etti. Yatırım yapmayı düşünen vatandaşların altına yönelmesi gerektiğini belirten Cömert, kenarda parası olanların beklemeden altın alması gerektiğini aktardı.

Yükselişin istikrarlı bir şekilde devam edeceğini söyleyen Cömert, "Artık altın Amerika'nın en ufak ekonomi yapısından Türkiye'nin en ufak istikrar kararından dolayı hızlı bir şekilde hareket ediyor. Doların da yükselmesiyle birlikte gram altın yükseliyor. Ons da yükseldiği zaman altındaki yükseliş hızlı ve sert oluyor. Ama altın şuan kesinlikle en güvenli liman ve kısa sürede para kazanılacak yatırım aracıdır. Parası olan hiç düşünmeden parasını altına çevirebilir. Altına yatırım yapanların yılbaşına kadar çok iyi para kazanacağını ve kâra geçeceğini düşünüyorum. Kesinlikle korkmasınlar altına yatırım yapsınlar" ifadelerine yer verdi.

Altının 2 bin ve 2 bin 100 civarına gelmesini beklediklerini söyleyen Cömert, "Daha da yükselebilir ama bizim tahminimiz bu yönde. Kenarda altını olanlar ise ihtiyacı yoksa beklesin bozdurmasın. Altın şuan alım fırsatı sunuyor. İmkanı olanlar yatırımlarını altından yana kullansın" şeklinde açıklamada bulundu.

Kentte yaşanan gurbetçi ve yabancı hareketliliği dolayısıyla tüm esnafta hareketlilik yaşandığını söyleyen Cömert, "Yaz sezonu hareketli geçiyor. Gurbetçilerimiz de hem kentte otellerde konaklıyor hem de yaptıkları alışverişlerle esnafa katkı sağlıyorlar. Yaşanan bu hareketlilikten dolayı kazanç sağlayan esnaflarımızın da dikkat etmesi gerekiyor. Gelen turistlere de fahiş fiyatlarla değil normal fiyatlardan satış yapsınlar diyorum. Çünkü bu hareketlilik esnafa kazandırıyor esnaf da gene kazandığı parayı Edirne'de harcıyor" dedi.

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, kuyumcularda gram altın bin 620, çeyrek altın bin 770, Reşat altın 11 bin 100 liradan satışa sunuluyor.

 

KUMRU ÖNGÜN