Yaşlı ve engelli vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanıyor

Süloğlu Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan yaşlı ve engelli vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Haftanın 6 günü 3 çeşit sıcak yemeği kapılarına kadar götüren kaymakamlık personeli ayrıca ev tadilatı ve temizlik işleri ile de ilgileniyor.

Yaşlı ve engelli vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süloğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede tek başına yaşayan, engelli veya yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara haftanın 6 günü 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.

Ayrıca Kaymakamlık tarafından '˜2022 Yılı Vefa Projesi' kapsamında kaymakamlıkta çalışan temizlik personeli, ilçeye bağlı köylerde ikamet eden yaşlıların evlerine giderek; temizlik, badana, yemek ve ihtiyaç duyup yapamadıkları işler konusunda yardımcı olunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğü ve Edirne Valiliğinin destekleriyle yürütülen organizasyon kapsamında yaşlı vatandaşların her türlü ihtiyacı gideriliyor. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için uygulanan proje ile sosyal yardımlaşma ön plana çıkartılıyor.

Haftanın 6 günü 3 çeşit sıcak yemek dağıtımı yaşlı ve engelli vatandaşların kapılarına kadar getiriliyor. Yaşlı ve engelli vatandaşlar bu sayede mağdur olmuyor ve her gün sıcak yemek yiyebiliyor. Kaymakamlık tarafından sadece yemek konusunda vatandaşlara yardımcı olunmuyor. Temizlik, badana ve ihtiyaç duyup yapamadıkları işler konusunda da yaşlı ve engelli vatandaşlar yalnız bırakılmıyor. Süloğlu Kaymakamlığı tarafından yürütülen organizasyon sayesinde ilçede bulunan yaşlı ve engelli vatandaşların elleri sıcak sudan soğuk suya sokulmuyor. En ufak detaylara kadar ilgileniyor. Ebru Yıldız Günenç