Yarıyıl tatilinde turlara talep arttı

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlar tur şirketlerine yöneliyor. Edirneli tur şirketi sahibi Özkan Akgül, vatandaşların kentte kar yağışı olmadığı için yarıyıl tatilinde özellikle kar olan bölgeler arasında yer alan Kartape ve Uludağ'ı tercih ettiğini belirtti.

Yarıyıl tatilinde turlara talep arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karnelerini alan çocuklarıyla yarıyıl tatilinde çeşitli aktiviteler yapmak isteyen aileler, günübirlik ya da konaklamalı turları tercih ediyor. Vatandaşlar özellikle kar olan bölgeler arasında yer Kartape ve Uludağ'ı tercih ediyor.

Sömestr tatilinden dolayı turlarda yaşanana hareketlilik tur şirketlerinin de yüzünü güldürdü. Yarıyıl tatilini farklı tatil seçenekleriyle değerlendirmek isteyen aileler turlara yoğun ilgi gösteriyor.

Vatandaşların kar olan bölgeleri tercih ettiğini belirten Edirneli tur şirketi sahibi Özkan Akgül, “Bölgemizde kar yağışı olmadığı için vatandaşlar genellikle kar hasreti ile nerede kar varsa oraları tercih ediyor. Hem konaklamalı hem de günübirlik turlarımız oluyor. Şimdi yarıyıl tatili olduğu için ailelerde çocuklarıyla birlikte tatilin keyfini çıkarıyor. Bulgaristan Pomporova’ya da talep oluyor. Ama genellikle Kartepe ve Uludağ turlarımız daha hareketli. Kokartlı rehber, ulaşım, konaklama, otelde sabah kahvaltısı, otelde akşam yemeği, Uludağ giriş ücreti, araç içi ikramlar, seyahat sigortası hepsi olduğu için genellikle vatandaşlar konaklamalı turları tercih ediyor. Çünkü bireysel olarak gitmeye kalksalar daha maliyetli ve zor oluyor.” Dedi.

Vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran Akgül, “Turları tercih edenlere en büyük tavsiyem almış olduğu tatil rezervasyonunun TURSAB acentesi olup olmadığını, TURSAB’ın sitesine girerek kontrol etmesi gerekir. O şirketin faal olup olmadığını, o acentenin yetkili olup olmadığını kontrol etmeleri gerekir. Özellikle böyle dönemlerde bu işi fırsata çevirip kar elde etmeye çalışan dolandırıcılar da harekete geçiyor.” Şeklinde konuştu.

Akgül, günübirlik ve konaklamalı turların her bütçeye uygun olduğunu ve yaz dönemi için şimdiden rezervasyon almaya başladıklarını belirterek çeşitli kampanyalar düzenlediklerini aktardı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN