Yarıyıl tatili bitti, ilk ders zili çaldı

2023-2024 Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Öğrenciler iki haftalık tatilin ardından çalan ilk ders zili ile ders başı yaptı.

Yarıyıl tatili bitti, ilk ders zili çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de iki haftalık yarıyıl tatilin sona ermesinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Sabahın erken saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul önlerinde görev aldı.

Kentte yarıyıl tatilin sona ermesinin ardından binlerce öğrenci, sınıflarında yeniden ders başı yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin eğitimlerini güvenli bir şekilde sürdürmesi ve her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması maksadıyla denetim gerçekleştirdi.

Edirne il genelinde 292 okulda öğrenim gören 56 bin 645 öğrenci ara tatilin ardından ders başı yaptı.  Edirne'de ara tatilin sona ermesinin ardından öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren aileleri ile birlikte okulların yolunu tuttu.

Okullardaki bayrak törenlerinin ardından öğrenciler sınıflarına girdi.

Kentte sabahın erken saatlerinde polis ekipleri okul çevrelerinde önlem aldı. Edirne'de İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube koordinesinde 48 ekip 126 personel ile okul girişlerinde denetim gerçekleştirildi.

Polis ekipleri, çevredeki işletmelere sigara satışı konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimlerde okulla ilişkisi olmayan diğer araç ve sürücü ve yayalarında Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulandı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar