• Haberler
  • Edirne
  • Yarışmadan birincilikle döndü, hedefi usta aşçı olmak

Yarışmadan birincilikle döndü, hedefi usta aşçı olmak

Edirne'de yaşayan 24 Yaşındaki Üniversite öğrencisi Bengisu Delioğlu, Yemekteyiz yarışmasında birinci oldu. Yaptığı lezzetli ürünleri sosyal medya hesabı üzerinden satan Delioğlu, ev ekonomisine de katkı sağlıyor.

Yarışmadan birincilikle döndü, hedefi usta aşçı olmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 yıldır Edirne’de yaşayan 24 yaşındaki Bengisu Delioğlu, katıldığı Yemekteyiz yarışmasından Edirne’ye birincilikle döndü. Sosyal medya hesabı üzerinden de yaptığı ürünlerini satışa sunup ev ekonomisine katkı sağlayan Delioğlu, ailesinden, eşinden ve arkadaşlarından da destek görüyor.

Yemek serüveninin şans eseri başladığını söyleyen 24 Yaşındaki Üniversite öğrencisi Bengisu Delioğlu, “ Üniversite eğitimi için Edirne'ye geldim. Daha sonra eşimle tanışınca evlendik ve tamamen buraya yerleştim. Yemek serüvenim de biraz şans eseri oldu. Eşimin emlak üzerine iş yeri var onun yanında çalışıyordum. O işleri yapmak istemediğimi fark ettim. Çocukluğumdan beri yemek yapmayı seviyordum elim yatkındı. Eşim de sen hangi sektörde ilerlemek istiyorsan ona yönel diyerek beni destekledi.” Dedi.

Kendine sosyal medya hesabı açarak yaptığı ürünleri paylaşmaya başladığını belirten Delioğlu, Ürünleri paylaştıktan 1 gün sonra sipariş aldığını söyledi. Delioğlu, 1 yıldır da ürünlerini internet üzerinden satışa sunup ev ekonomisine katkı sağladığını aktardı.

Ailesi ve eşinin desteğiyle cesaret bulduğunun altını çizen Delioğlu, “1 yıl önce kendimi kanıtlamak ve adımı duyurmak için yemekteyiz yarışmasına başvurmuştum. Bir gün hiç beklemediğim bir anda telefon geldi ve görüşmek için çağırdılar. Yarışmada 5 kişiydik.  Yarışmada yemeklerimi zamanında yetiştirdim ve aldığım puanla birlikte Edirne'ye birincilikle döndüm. Edirne'mize bu şekilde bir başarı ile dönmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Ailemin ve eşimin sen yaparsın demesi sonrası desteği sonrası daha fazla cesaretlendim” Şeklinde konuştu.

            Destek verenlerin güvenini boşa çıkartmadığını dile getiren Delioğlu, “Yarışmaya sadece kendimi denemek için katılmıştım. Ama oradan birincilikle dönmeyi beklemiyordum bana da sürpriz oldu. Bana güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamış oldum. Babamın küçük yaşlardan beri bana olan desteği ve güvenini de boşa çıkarmadım. Babamın 'Seninle gurur duyuyorum' demesi benim için dünyaya bedel oldu.” İfadelerine yer verdi.

Delioğlu, yemek üzerine eğitim almayı ve kendi iş yerini açmayı hedeflediğini aktardı.

            Farklı ülkelerin lezzetlerinin tadına bakarak Türk mutfağına uyarladığını belirten Delioğlu, “El lezzetimin olduğunu ve yapabildiğimi fark ettiğimde bunun üzerine gittim. Gittiğim ülkelerde tadına baktığım lezzetleri ustasına da sorarak kendim yapmayı denedim. Yarışmada yaptığım orzottoyu yurt dışında yemiştim. Merak edip araştırdım ve kendimi geliştirdim. Bunu Türk mutfağına uyarladım.” Dedi.

“EDİRNE'YE FARKLI LEZZETLER GETİRİP VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNMAK İSTİYORUM”

Her geçen gün müşteri sayısının arttığına değinen Delioğlu, “Edirne'ye farklı lezzetler getirip insanların beğenisine sunmak istiyorum. Mesela yaprak sarma herkes yapıyor ama ben vişneli yaprak sarması yapıyorum. Humusu herkes yapıyor ama ben avokadolu humus yapıyorum. Bana birinciliği getiren Çerkez mantısını yapıyorum. Türk mutfağı ve dünya mutfağının lezzetlerinin karışımından oluşan farklı lezzet getirmek istedim.  Çerkez mantısı Edirne'de hiç yoktu ilk defa ben sipariş almaya başladım. Tiramisu için hazırlanan kedidilini bile kendim yapıyorum. Herkesin bildiği lezzetler olsa bile ben bunlara kendi yorumumu katarak farklı tatlar ortaya çıkarıyorum. Şuan işlerim güzel gidiyor her geçen gün müşteri sayısı artıyor” Şeklinde konuştu.

“KİŞİYE ÖZEL VE TAZE OLARAK HİZMETE SUNUYORUM”

Hazırladığı yemekleri taze olarak hizmete sunduğunu söyleyen Delioğlu, “Sosyal medya üzerinden ulaşan müşterilerin 1 gün öncesinden sipariş vermelerini istiyorum. Çünkü ürün hazırlayıp kenarda bekletmiyorum kişiye özel ve taze olarak hizmete sunuyorum. Doğum günü, nişan, organizasyon ve açılışlara özel siparişler oluyor. Kanepe, mini içli köfte gibi çeşitler de en çok satılan ürünler arasında yer alıyor” dedi.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar