Yangında küle dönen mutfağı için yardım bekliyor

Tüp parlaması sonucu çıkan yangında mutfağı kullanılamaz hale gelen 39 yaşındaki Betül Kirik yardım bekliyor.

Yangında küle dönen mutfağı için yardım bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Kaleiçi semtinde iki çocuğu ile birlikte yaşayan Kirik, yangın yüzünden kullanılamaz hale gelen mutfağı için yardım eli bekliyor. Tüp parlaması sonucu meydana gelen yangın sonrası ne yemek yapabiliyor ne de eski düzenini kurabiliyor.

Geçimini gündelik işlere giderek sağlayan Kirik, hasar gören evi için yardım bekliyor.

Maddi imkansızlık yüzünden geçinmekte zorlandığını ifade eden Kirik, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunuyor.

Yangının ocağın alt kısmından tutuştuğunu ve daha sonra tüle sıçradığını söyleyen Betül Kirik, “Yerde büyük tüpüm vardı ona kadar sıçradı. Hangi birisini söndüreyim derken yayıldı. 15 dakika boyunca söndürmeye çalıştım ama söndüremedim. Su dökünce daha da çok arttı sonra itfaiyeyi aradım. Çocuklarım çok korktu onları aşağıya gönderdim. Onları indirdikten sonra ben biraz daha uğraştım, su döktüm. Daha kötü oldu aşağı inip itfaiyeyi bekledim. Çocuklar okuldan gelince ilk önce mutfağa geliyor ve karınlarını doyurmak için çantalarını da oraya bırakıyorlar. Çantaları da yandı." Dedi.

Çıkan yangında küle dönen ve kullanılamaz hale gelen mutfağının onarılması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebi beklediğini ifade eden Kirik, “Bu şartlar altında tadilatı yapmam mümkün değil sesimi duyarsalar çok sevinirim. Altından kalkacağım bir şey değil, evimden de çıkmak istemiyorum. Kiralar çok pahalı. Evi bilmeden de olsa yakıp da bırakmak istemiyorum. Mutfak küle döndü. Yemek yapabileceğim bir alan yok. Tek istediğim birlilerinin yardım eli uzatmasıdır" şeklinde konuştu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ