• Haberler
  • Edirne
  • Yangın korkuttu, dumandan etkilenen hamile kadın hastaneye kaldırıldı

Yangın korkuttu, dumandan etkilenen hamile kadın hastaneye kaldırıldı

Edirne'nin Mithatpaşa Mahallesi'ndeki bir apartmanda çıkan yangın korkuttu.

Yangın korkuttu, dumandan etkilenen hamile kadın hastaneye kaldırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin  Mithat Paşa Mahallesi Arif Paşa Caddesi’ndeki 5 katlı bir apartmanın birinci katında çıkan yangın korkuttu. İçeride mahsur kalan 1'i hamile 2 kişi, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Binanın üst katlarında yoğun duman nedeniyle mahsur kalan biri hamile 2 kişi itfaiye ekiplerince merdivenli araç yardımıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen hamile kadın yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Yangın, uzun süren çalışmanın ardından ekipler tarafından söndürüldü. Yangın sırasında evde çocuklarının bulunduğunu ve evde hasar oluştuğunu söyleyen Ev sahibi Yağmur Ballı, çok korktuklarını belirtti.

Apartman sakinlerinden Selami Halaç ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldığını anlattı.

Birinci katta yangın çıktığını belirten Halaç, içeride çok fazla duman olduğunu ve yaşanan durum karşısında korku dolu anlar yaşadıklarını ifade etti.

Merdivenleri tamamen dumanlar sardığını söyleyen en üst kattaki Ahmet Alagöz,"Herhalde sobada unutulan bir şeyden çıktı. Merdivenler tamamen dumanla sarılmış durumdaydı. Arkadaşımın eşi hamile, onu itfaiye ekipleri merdiven kurarak indirdi" dedi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar