Yağışlar, kuruma noktasındaki nehirlerin can suyu oldu 

        Edirne'de mevsimsel yağışlar ve Nisan yağmurlarının da etkisiyle Meriç Nehri'nin debisi, son yağışlarla Mart ayına göre 3 kat arttı, normale döndü. Geçtiğimiz Mart ayı 7 metreküp/ saniye akan Tunca nehrinin debisi  12 metreküp/ saniye, 92 metreküp/ saniye olan Meriç nehrinin debisi ise 226 metreküp/ saniye seviyesine kadar yükseldi.

Yağışlar, kuruma noktasındaki nehirlerin can suyu oldu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

         Edirne'de etkili olan yağışlarla, kentin önemli su havzalarından Meriç Nehri ve Tunca nehirlerinin su seviyesinde önemli artış meydana geldi. Yaz aylarında kuruma noktasına gelen nehir, sağanaklarla mevsim normalleri seviyesinde akmaya başladı.
         İklim değişikliklerine bağlı olarak kurumu noktasına gelen nehirler yağışlarla normal seviyelerine dönmeye başladı.
Bölgedeki nehirlerden on binlerce dekarlık tarım arazisi sulanıyor. Tunca ve Meriç Nehirlerinin debileri hem kaynağını aldığı Bulgaristan'da hem de lokal yağışlara bağlı olarak yaklaşık 3 kar arttı.
         Son yağışlarla birlikte geçtiğimiz Mart ayına göre Meriç nehrinin debisi 3 kat artarak mevsim normalleri seviyesinde akmaya başladı.  Meriç nehri 226 metreküp/ saniye Tunca nehri ise 12 metreküp/ saniye yükseldi.
         İklim değişikliklerine bağlı olarak kurak geçen mevsimin ardından etkili olan yağışların ardından nehir debilerinin artması çiftçiye de can suyu oldu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ