• Haberler
  • Edirne
  • Vatandaşlar sıcak havayı aldırış etmedi pazarın yolunu tuttu

Vatandaşlar sıcak havayı aldırış etmedi pazarın yolunu tuttu

Edirne'de sık sık yoğunlukla gündeme gelen Ulus Pazarı yine doldu taştı. Vatandaşlar sıcak havayı aldırış etmeden tezgahlara koştu.

Vatandaşlar sıcak havayı aldırış etmedi pazarın yolunu tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte hava sıcaklıkları 30-35 dereceye kadar yükseldi. Vatandaşlar sıcak havaya rağmen her hafta cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’na akın etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tutan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

Sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşlar şapka, gözlük ve şemsiye gibi materyallerle güneşten korunmaya çalışırken, hazırlıksız olarak dışarıya çıkanlar ise aşırı sıcaktan fenalık geçirdi.

Pazar tezgahlarında kışlık ürünlerin yerini yazlık ve ince kıyafetlerin alması ile birlikte vatandaşlar da birbirinden çeşitli ve uygun fiyatlı ürünler için pazarı tercih etti.

Eşofman takımı, spor ayakkabı, çanta, halı ve kilim gibi ürünlere çok ilgi gösteren Bulgar turistler de havaların ısınmasıyla birlikte yazlık alışveriş için kentte yoğunluk oluşturdu. Pazar tezgahlarında birçok ürünün 100 TL olması da dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz haftalarda daha yüksek fiyatlardan satışa sunulan ürünlerin bu hafta fiyatlarının oldukça düştüğü görüldü. Bu durum hem pazar esnafına hem de vatandaşa yansıdı.

Geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda indirim olduğunu belirten Ulus Pazar'ı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atkoşan, "Havalar ısınmaya başladı. Pazarda yoğunluk var. Artık tezgahlarda kışlık ürünlerin yerini yazlık kıyafetler almaya başladı. Bundan böyle hareketliliğin daha da artmasını bekliyoruz. Edirneli vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşı karşıyayız. Esnafımız satışı arttırma ve daha fazla sürüm olması adına fiyatlarda indirime gitti. Düşük fiyatla daha fazla ürünü daha çok müşteri ile buluşturmak adına atılan bu adım müşterilerimizi de sevindirdi" dedi.Dilek Şahin