• Haberler
  • Edirne
  • Vatandaşlar iftardan sonra rahatlıkla kan bağışı yapabilecek

Vatandaşlar iftardan sonra rahatlıkla kan bağışı yapabilecek

Edirne'de kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesi'nde, Kızılay'ın belirli günlerde kurduğu kan bağışı çadırı Ramazan ayına özel saat düzenlemesi gerçekleştirecek. Kentteki vatandaşlar iftardan sonra da kan verebilecek.

Vatandaşlar iftardan sonra rahatlıkla kan bağışı yapabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne’de Saraçlar Caddesi’ne kurulan kan bağışı çadırı Ramazan ayına özel saat düzenlemesi yapacak. Kentte oruç tutan vatandaşlar iftardan sonra da kan verebilecek.

Ramazan ayı boyunca iftardan sonra da kan bağışı kabul edeceklerini belirten Kızılay Kan Bağış Merkezi doktorlarından Dr. Wasim Zaben, merkezin saat 23.00’a kadar Saraçlar Caddesi’ndeki çadırın ise 19.00’a kadar açık olduğunu belirtti.

Ramazan ayı için saatte düzenleme yapacakların aktaran Zaben, “ileriki zamanlarda ramazan ayı için düzenleme yapacağız.  Şu an soğuk havadan ve ramazandan dolayı bağış sayısı düştü. Dün sadece 4 kan aldım. Şuan ise bir tane alabildim. Kan bağışlarında ciddi bir düşüş var.” dedi.

Vatandaşların Ramazan’da kan vermeye çekindiğini dile getiren Zaben, “Vatandaşlar ramazana ayında kan vermeye çekiniyor. Biz de oruç tutanlardan almamaya çalışıyoruz. Özellikle öğleden sonra tansiyonları düşmesin diye almıyoruz.  Ama iftardan sonra herkesi bekliyoruz. Bizim merkezimiz 23.00’a kadar açık ve vatandaşlar gelebilir. İftardan sonra kan almaya devam ediyoruz. Oruç tutan vatandaşlar için iftardan sonra kan verebilmeleri için yeni saat düzenlemesi yapacağız.” Şeklinde konuştu.

İftardan sonra kan bağışlarını kabul edeceklerini belirten Zaben, “Ramazan ayında geç başlayıp geç bitiriyoruz. İftardan sonra kan bağışlarını kabul edeceğiz. Çeşitli yerlerde kan bağışı etkinliklerimiz oluyor. Hafta içi ve hafta sonu merkezimiz açık olacak. hafta da bir yada iki kere Saraçlar’a geliyoruz. Keşan, Uzunköprü ve Babaeski gibi ilçelere gidiyoruz. Vatandaşlar kanver.org herkes nerede kan vereceğini öğrenebilir.” Dedi.

Zaben, iftar sonrası vatandaşların rahatlıkla kan bağışı yapabileceğini söyledi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN