Vatandaşlar depremzedeler için kan bağışında bulundu

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla bölgeye kan bağışı ve yardım çağrısında bulunuldu. Çağrı üzerine Edirne'de kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kamu personeli ve vatandaşlar kan bağış merkezlerine giderek bağışta bulundu.

Vatandaşlar depremzedeler için kan bağışında bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de gerçekleştirilen kampanya kapsamında kamu personeli ve vatandaşlar kan bağışı yapmak için Türk Kızılay Kan Bağış Merkez’lerine gitti. Kamu personelleri ve vatandaşlar Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ortaya çıkan kan ihtiyacı için bağışta bulundu.

Kampanya kapsamında Edirne Valiliği bahçesinde kan bağış çadırı kuruldu. Valiliğe gelen vatandaşlar ve kamuda çalışan personelde deprem bölgesindeki olası ihtiyaç için kan bağışında bulundu. Kan bağışı yapmak isteyen birçok Jandarma ve polis bağış merkezlerinde gerekli evrakları doldurduktan sonra sıraya girdi.

Edirne'de Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından 3 ayrı noktada kan bağışı yapılıyor. Askeri personelin bağışları kışlada gerçekleştiriliyor. Edirne Kan Bağış Merkezi’nin Edirne Valiliği bahçesine kurduğu çadırda da bağış alınıyor.

Vatandaşların Kan bağış merkezlerinde kan verebileceklerini hatırlatan Edirne Kan Bağış Merkezi Müdürü Batuhan Değiş, “Doğal afetlerin sık yaşandığı bir coğrafyada yer alan Türkiye'de olağanüstü durumlarda akla ilk kan bağışının geliyor. Böyle durumlarda ciddi bir kan ihtiyacı doğuyor. Acil durumlarda gösterilen ilgiden çok memnunuz. Bugün burada yüksek bir yoğunluk var. Bu tarz durumlardan sonra da düzenli bağışçı sayımızın artacağını umuyorum." dedi.

Kış aylarında kan stoklarının düşüş gösterdiğini belirten Değiş, Edirne’de 3 farklı noktada kan bağışı kabul ettiklerini söyledi.

Kan bağışı için merkeze yaklaşık 80 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Değiş, kayıt olan ve kan vermeye devam eden 70 kişiden kan aldıklarını kaydetti.

Sayının gün sonuna kadar Edirne'de 500'ü geçmesini hedeflediklerini aktaran Değiş, kan vermek isteyen vatandaşların merkezlere geldiği sürece kan alımına devam edeceklerini belirtti.

Kan bağışı yapan Ece Dikbıyık, “Deprem bölgesindeki insanlara yardım etmek istiyoruz. Şu an elimizden gelebilecek tek şey kan bağışında bulunmak” dedi.

Kan bağışı yapan Sinem Dikbıyık, “Deprem haberlerini gördükten sonra kan ihtiyacının oluşabileceğini düşündüm. Kızımı da yanıma alarak kan bağış merkezine geldim. Herkesi kan bağışına davet ediyorum. Deprem bölgesinde arkadaşlarımız var onlardan haber aldık. Şükürler olsun durumları iyi.” dedi