• Haberler
  • Edirne
  • Vatandaşın bozuk yol ve akmayan su çilesi bitmiyor

Vatandaşın bozuk yol ve akmayan su çilesi bitmiyor

Edirne'de bozuk yollar ve su kesintileri vatandaşları çileden çıkarıyor. Abdurrahman Mahallesi Ayvaz Baba Tabya Sokak sakinleri, sorunların çözüme kavuşmasını istediklerini belirterek belediyeye tepki gösterdi.

Vatandaşın bozuk yol ve akmayan su çilesi bitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de altyapı çalışmaları sebebiyle bozulan ve tamamlanmayan yollar vatandaşları çileden çıkarıyor. Kentte su kesintilerinden dolayı ihtiyaçlarını cami ve yol kenarında ki çeşmelerden karşılayan vatandaşlar bu sorunun çözülmesini bekliyor.

Altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yollarda vatandaşlar yürümekte zorluk çekiyor.

Yollarda oluşan çukurlardan dolayı araçlarda ise maddi hasar ortaya çıkıyor. Vatandaşlar yolların bozuk olmasından dolayı zor anlar yaşıyor.

Bozuk olan yollar için defalarca belediyeye başvuru yapan vatandaşlar, hiçbir çalışmanın yapılmaması nedeniyle belediyeye tepki gösteriyor.

Kentte altyapı ve ulaşım gibi sorunların yanı sıra son günlerde meydana gelen su kesintileri vatandaşları bezdirdi. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar evlerinde saatlerce suların akmasını bekliyor.

Abdurrahman Mahallesi sakinlerinden Şevket Dinç, belediyenin yolların yapıldığını söylemesine rağmen aynı sorunun sürekli devam ettiğini ve altyapının son derece kötü olduğunu belirtti.

Belediye tepki gösteren Dinç, “Ekipleri aramamıza rağmen en az 15 gün sonra işlem yapılıyor. Makine bozuk, makine yok, makine arızalı. Böyle olmaz ki. Asfalt yaptık demekle alt yapı olmuyor. Asfalt yapınca güzel oluyor ama altı nasıl oluyor bilemiyorum.” Dedi.

Dinç, altyapının yanı sıra su kesintisin yaşandığını dile getirdi.

Vaatlerin yerine getirilmediğini söyleyen Dinç, “sularda erikli ayarında su içecektik maşallah çamur içiyoruz, çamurla banyo yapıyoruz. Vatandaş olarak mağduruz" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Fatma Yıldırım, 10 gündür suların kesik olduğunu ve yolların berbat durumda olduğunu belirterek bu sorunlara acil çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Temel ihtiyaçlarını karşılayamaz olduklarını dile getiren Yıldırım, “Baya bir sıkıntı yaşanıyor. Oraya buraya gidiyorsunuz ama nereye kadar okula giden çocuğu bir hafta 10 gün yıkayamıyorsun, kendin yıkanamıyorsun, şu devirde susuzluktan. Bu şekilde yani çok sıkıntı yaşadık. Çoğu kişi gidiyor camiden, başka yerden su getiriyor. Bu şekilde ihtiyacını görüyor ama nereye kadar gerçekten çok sıkıntı yaşıyoruz.” Dedi.

Mahalle sakinlerinden Tamer Gök, yolların çok kötü olduğunu belirtti.

Durumun içler acısı olduğunu dile getiren Gök, “Yollar çok kötü. Yeni yerleşim bölgesi, görülmüş olduğu gibi çamur, batak. Bir yağmur yağdığında enkaz haline dönüyor. Yetkililerin gelip bir an evvel göz atıp gerekli olan çalışmaların yapılmasını temenni ediyoruz. İnşallah gereken olur diyoruz. Şuan içler acısı bir durum.” İfadelerini kullandı.

Gök, mahallede çok sık kesinti olduğunu ve 5 aydır yolların bozuk olduğuna değinerek yetkililere seslendi.

Mahalle sakinlerinden Halit Demiray da suların akmadığını ve diğer patlak olan yerlerde kendi mahallesine sıra gelmediğini belirtti.

Demiray, sık sık boruların patlamasından dolayı mağdur olduklarını ifade etti.

Sorundan dolayı bezdiklerini ve şikayetçi olduklarını belirten Mahalle sakinlerinden Münevver Apo ise suların çamurlu olduğunu ve ekiplerin yaptığını ama ertesi gün yeniden patladığını aktararak şunları kaydetti:

"Şikâyetçiyiz. Sular çamurlu akıyor. Yapıyorlar ama ertesi gün sular yine patlıyor tekrar inşaat olacak diye yollara hiç bakmıyorlar.  Yapsınlar, baksınlar oy istemeye geldiklerinde istiyorlar ama işe geldiğinde yok. Apartmanımız çamur içinde kalıyor."  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN